“Republica Moldova s-a așezat la o coadă lungă pentru aderarea la UE, care se întinde pe zeci de ani. Mult success! Numai că vrea să adere mai repede. Prin urmare, o altă modalitate de a obține aderarea la UE devine mult mai relevantă. Este vorba despre crearea României Mari”, a scris politicianul rus pe canalul său de Telegram, la solicitarea agenției Tass de a comenta primirea de către Chișinău a statutului de candidat la UE.
Medvedev a atras atenția asupra faptului că “politicienii români dansează de mult timp în jurul Moldovei”, precizând că acest lucru se întâmplă în sens literal.
“Deputații din cele două țări au finalizat prima ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova cu un dans, ținându-se de mână. A părut foarte amuzant”, a explicat Medvedev. “Însă, consecințele ar putea fi mult mai puțin amuzante”, a remarcat politicianul rus.
Medvedev a afirmat că Occidentul încearcă în orice mod posibil să interzică Rusiei să considere poporul ucrainean apropiat, provocând o adâncire a conflictului, dar situația este diferită în ceea ce-i privește pe români și moldoveni. “Oficialii bucureșteni, incitați de integratorii de la Bruxelles, sunt bântuiți de ideea recreării proiectului România Mare, care a fost îngropat de Armata Roșie în timpul Marelui Război Patriotic”, a subliniat acesta.
Medvedev acuză România că urmărește „preluarea” Republicii Moldova
Dmitri Medvedev a reamintit faptul că, “în ultimul timp, s-au intensificat în mod deschis eforturile, în diferite formate, de preluare legală a Republicii Moldova”. Mai mult decât atât, în opinia Bucureștiului, nici măcar nu este vorba despre unificarea “popoarelor frățești” într-un fel de entitate de tip statal. “Autoritățile române percep cu aroganță teritoriul dintre Nistru și Prut ca fiind provincia lor, ruptă temporar”, a spus adjunctul șefului Consiliului de Securitate al Federației Ruse.
Potrivit lui Medvedev, respingerea categorică de către mai mult de jumătate din societatea moldovenească a “Anschluss-ului” impus din afară nu este surprinzătoare. “În Transnistria, marea majoritate a locuitorilor nu vor să vadă steagul României, puternic asociat cu durerea și suferința din timpul Marelui Război Patriotic”, a concluzionat acesta.
Medvedev a avut mai multe derapaje în ultimul timp
Comentariul autorului: În ultima perioadă, Dmitri Medvedev a avut mai multe derapaje verbale, afirmând, de exemplu, că, în următorii doi ani, Ucraina nu va mai exista ca stat.
Implicarea acestuia în viața publică vizează, probabil, pregătirea pentru o eventuală succesiune în cazul retragerii președintelui Vladimir Putin din funcție.
Fiind recunoscător pentru faptul că Dmitri Medvedev i-a ținut locul pentru un mandat în funcția de președinte al Federației Ruse, după care a acceptat să se retragă din acest post, Vladimir Putin î-l menține într-o stare “nici de rece, nici de cald”. Pentru acesta a fost creată special o funcție în conducerea Consiliului de Securitate al Federației Ruse, care îi permite să fie în cercurile puterii, dar fără să aibă vreo relevanță în conducerea statului.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News