S-a enervat Putin. Președintele Rusiei a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului ocupat

Ionel Copcea |
Data publicării:
Militari ruși în timpul invadării Ucrainei. Foto: Ministerul Apărării din Rusia
Militari ruși în timpul invadării Ucrainei. Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Prin atacarea regiunii ruse Kursk, Ucraina a încercat să-și îmbunătățească poziția de negociere, să încetinească avansul Rusiei în alte sectoare ale frontului, să intimideze societatea rusă și să destabilizeze zonele de frontieră. 

Acest lucru a fost declarat astăzi (12.08.2024) de către președintele rus, Vladimir Putin, la o întâlnire cu participarea reprezentanților structurilor de forță și a guvernatorilor din regiunile de la granița cu Ucraina.

Putin a spus că principala sarcină constă în alungarea „inamicului” de pe teritoriul rus.

“Ceea ce s-a întâmplat în zonele de frontieră trebuie evaluat și bineînțeles că acest lucru se va întâmpla. Dar, acum, principalul lucru este să rezolvăm sarcinile actuale. Iar sarcina principală se află, fără îndoială, în fața Ministerului Aprărării, care trebuie să împingă, să expulzeze inamicul de pe teritoriul nostru și, împreună cu polițiștii de frontieră, să asigure o protecție fiabilă a graniței de stat”, a declarat Vladimir Putin.

“Inamicul va primi cu siguranță un răspuns adecvat și toate obiectivele pe care ni le-am stabilit vor fi atinse fără nicio îndoială”, a menționat șeful statului rus, citat de agenția de presă Tass.

În urmă cu șapte zile, trupele ucrainene au declanșat o incursiune surpriză în regiunea Kursk, iar forțele ruse nu au reușit până acum să le împingă afară de pe teritoriul rus.

În timpul întâlnirii cu Vladimir Putin, guvernatorul interimar al regiunii Kursk, Alexei Smirnov, a început să vorbească despre faptul că ucrainenii au ocupat 28 de sate, au pătruns până la o adâncime de 12 kilometri, iar noul front are o lățime de 42 de kilometri. Însă, Putin l-a întrerupt și i-a cerut să vorbească despre ajutorarea cetățenilor.

Guvernatorul a recunoscut apoi că soarta celor 2.000 de locuitori ai satelor ocupate este necunoscută și că aproximativ 120.000 de locuitori au fost evacuați din casele lor. În timpul luptelor, 12 persoane și-au pierdut viața, iar alte 121, inclusiv 10 copii, au fost rănite.

Ucraina se apără astăzi pentru a 901-a zi împotriva invaziei ruse ordonate de Putin în februarie 2022, dezlănțuind cel mai sângeros conflict din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel