Declinul vine pe măsură ce se resimte tot mai puternic presiunea asupra economiei ruse, importurile crescând mai repede decât exporturile şi cheltuielile militare rămânând mari.
Rador amintește că Rusia a fost vizată de sancţiuni de către ţările occidentale după invazia sa din Ucraina în februarie 2022.
Rubla a scăzut după izbucnirea războiului, dar a fost susţinută de controalele de capital şi de exporturile de petrol şi gaze. Luni, moneda rusească avea un curs de 101,04 ruble per dolar american.
După invazie recordul e de 117,50 ruble per 1 dolar, atins în martie 2022
Anul trecut în martie 2022 moneda Rusiei a coborât până la un curs de 117,50 ruble pentru un dolar şi 124,10 ruble pentru un euro, depreciindu-se cu peste 10% faţă de dolar şi cu peste 7% faţă de euro, potrivit Agerpres.
Pieţele financiare din Rusia s-au confruntat cu turbulenţe semnificative, după ce forţele militare ruse au lansat o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei - terestră, aeriană şi navală - cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de Al Doilea Război Mondial. Atacul a determinat Occidentul să impună sancţiuni dure Moscovei.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News