“Toate țintele descoperite au fost distruse cu ajutorul armamentelor standard din dotarea Aviației navale a Flotei ruse din Marea Neagră”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.
După cum au anunțat reprezentanții militari ruși, țintele ucrainene au fost descoperite vineri, în timpul unei misiuni de patrulare aeriană în zona de sud-vest a Mării Negre.
Potrivit comunicatului Ministerului rus al Apărării, între țintele distruse s-a aflat și o vedetă rapidă de tip Villard.
Anterior, tot în cursul zilei de vineri, Ministerul rus al Apărării informase că apărarea antiaeriană a distrus două rachete de croazieră ucrainene de tip Neptun, în spațiul aerian situat deasupra Mării Negre, în apropiere de litoralul Crimeii.
Reprezentanții ministerului au precizat că atacul cu întrebuințarea celor două rachete Neptun a fost efectuat în jurul orei 10:40, ora Moscovei.
O dronă americană RQ-4B Global Hawk ar fi cules informații despre antiaeriana rusă
Rușii spun că au interceptat rachete Neptun și drone maritime lansate de Ucraina spre Crimeea. O dronă Global Hawk a SUA ar fi cules informații despre antiaeriana rusă
Comentariul autorului: Surse rusești au reclamat faptul că, în timpul atacurilor ucrainene, în spațiul aerian neutru situat deasupra Mării Negre a operat o dronă de cercetare americană de tip RQ-4B Global Hawk. Potrivit acestora, timp de câteva zile, această dronă a zburat în estul Mediteranei, timp în care forțele ucrainene nu au încercat
să atace Crimeea.
Având în vedere faptul că, după distrugerea rachetelor ucrainene, drona americană de cercetare nu a revenit la baza de dislocare permanentă, presa rusă a apreciat că aparatul de zbor fără pilot nu numai că a coordonat atacul Forțelor Armate ale Ucrainei, ci și a cules informații despre funcționarea sistemelor de apărare antiaeriană ale Rusiei
din Peninsula Crimeea.
Pe de altă parte, pe rețelele de socializare au apărut o serie de postări ale unor utilizatori ucraineni, care afirmă că partea rusă pregătește un atac de răspuns la acțiunile ofensive ale armatei ucrainene. Potrivit unor canale de Telegram din Regiunea Odesa, în acest scop, o navă rusească, cu opt rachete de croazieră de tip Kalibr la bord, a ieșit în Marea Neagră.
În ceea ce privește drona de cercetare americană RQ-4B Global Hawk trebuie precizat faptul că aceasta a evoluat în nota obișnuită a ultimelor misiuni, respectiv în zona de sud-vest a Mării Negre, într-un raion maritim situat la nord de Eregli. Aparatul de zbor fără pilot, cu numărul de înregistrare 10-2045 și indicativul radio FORTE10, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe insula italiană Sicilia. Drona a ieșit deasupra Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei și a evoluat la o altitudine de 15.880 de metri.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News