Rușii spun că au distrus două lansatoare Patriot. Kievul face o excepție și prezintă imagini cu loviturile rusești asupra machetelor Patriot

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul Apărării rus a informat duminică dimineața că rachete balistice Iskander au distrus două lansatoare pentru sistemele de rachete sol-aer Patriot în regiunea Odesa.

Atacul a avut loc în zona portului Iujne, a declarat ministerul rus într-un comunicat publicat pe aplicaţia de mesagerie Telegram, adăugând că şi o staţie radar a fost distrusă.

Nu este clar când a avut loc presupusul atac asupra lansatoarelor Patriot. O înregistrare video difuzată pe Telegram de către ministerul rus, în care a fost folosit zoomul pe obiecte dificil de identificat, arată explozii la lumina zilei pe un teren nelocuit din apropierea ţărmului.

”Confirmarea” ministerului rus al apărării vine după ce, pe rețelele de socializare a circulat un videoclip rusesc despre lovitura de sâmbătă cu „Iskander” în regiunea Odesa de Sud, în care prezenta distrugerea sistemelor de apărare aeriană ucraineană, în special sistemul de apărare aeriană Patriot.

Reuters anunţă că nu a putut verifica din alte surse declaraţiile ruşilor. Totuși, într-o ieșire de sâmbătă, oficialii ucraineni au venit cu precizări importante privind așa-zisele distrugeri ale echipamentelor ucrainene, în special, a celor două lansatoare ale sistemelor de apărare aeriană Patriot.

 

Rușii au distrus machete, în loc de Patriot și avioane

 

Pentru a contracara propaganda rusă, care exagerează amploarea distrugerilor cauzate de atacurile asupra echipamentelor militare ale Ucrainei, Kievul a prezentat câteva imagini rare. 

Comandantul Forțelor Aeriene Mîkola Olesciuk a declarat că pe 3 și 6 iulie, trupele ruse au distrus machete de echipamente ucrainene în locul sistemelor și aeronavelor de apărare aeriană Patriot.

Oficialul nu neagă faptul că există pierderi importante și în rândul armatei ucrainene, dar demontează informațiile apărute în presa de propagandă rusă, în ultimele zile, privind presupusele pierderi majore de echipamente militare.

„Desigur, atât noi, cât și inamicul avem pierderi de echipamente și oameni. Dar niciuna dintre părți nu vorbește despre asta public. Este clar de ce!

Ca excepție, pentru a explica societății că nu totul este atât de clar, arăt două lovituri inamice recente ale „Iskander-M” preluate de la UAV-uri de recunoaștere rusești. Aerodromul Dolhintseve (Kryvyi Rih - 3.07) și districtul "Yuzhnye" (Odesshchyna - 6.07) - Personalul Forțelor Aeriene a efectuat cu succes măsuri de apărare pasivă! (machete-momeală).

Mulțumim tuturor celor care ajută cu machete de calitate de avioane și sisteme de apărare aeriană. Inamicul are mai puțini „Iskanders”, iar machetele vor fi în continuare livrate”, se mai arată în mesajul preluat de InterfaxUkraine.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel