Rusia se teme de un nou atac cu drone maritime asupra navelor Flotei ruse din Marea Neagră (Foto). A improvizat sisteme de apărare la intrarea în portul Sevastopol

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia a improvizat mai multe ''sisteme de apărare'' împotriva dronelor maritime la intrarea în portul Sevastopol. Acest mic detaliu poate fi observat într-o imagine din satelit, publicată pe reţele de socializare. Astfel, prin instalarea acestor ''sisteme de apărare'' împotriva dronelor maritime, ruşii speră că pot impiedica Forţele Armate Ucrainene să efectueze noi atacuri asupra portului Sevastopol - locul unde se află nave și submarine ale Flotei ruse din Marea Neagră.

H I Sutton, analist militar la U.S. Naval Institute, a publicat pe contul său de Twitter o imagine din satelit în care se poate observa că Marina rusă a instalat la intrarea în portul Sevastopol mai multe ''sisteme de apărare'' care ar trebui să protejeze zona de navele de suprafață fără echipaj (USV).

În plus, cel puțin o corvetă Proiect 22160 patrulează constant portul Sevastopol, al cărei armament este „întărit” de de rachete sol-aer (SAM) Tor, instalat în zona heliportului, spune analistul OSINT H I Sutton.

Publicaţia ucraineană DefenseExpress precizează că ruşii au început să modernizeze constant ''sistemul de apărare'' din jurul portului Sevastopol de teamă că Forţele Armate Ucrainene ar putea încerca să repete atacul cu drone maritime din octombrie anul trecut.

De exemplu, submarinul din clasa Varshavianka, Proiect 636, care are la bord rachete de croazieră 3M-54 Kalibr, a părăsit portul Sevastopol  la sfârșitul lunii decembrie 2022. Acesta a fost escortat de o navă de patrulare din clasa Raptor Proiect 03160, un elicopter Mi-8, dar și de o navă de patrulare Proiect 22160.

Acest ''baraj defensiv'' improvizat a fost amplasat la intrarea în portul Sevastopol ocupat temporar nu mai târziu de 17 decembrie 2022, potrivit imaginii din satelit pe care H I Sutton a postat-o pe Twitter. De asemenea, ''bariere de protecţie'' au fost amplasate în jurul zonelor de ancorare și a punctelor de realimentare a navelor și submarinelor.

Probabil că rușii se așteaptă că navele de suprafață fără echipaj (USV), utilizate mai nou de armata ucraineană, să nu treacă de aceste obstacole. O strategie de apărare similară era obișnuită în timpul Primului Război Mondial. Cu toate acestea, USV-urile ucrainene cu un focos de 200 de kilograme, ceea ce va facilita cu uşurinţă distrugerea acestor ''sisteme de apărare''.

Amintim că, pe 29 octombrie 2022 a fost publicat un material video cu momentul în care o dronă maritimă a atacat fregata Fregata 11356R Amiral Makarov, care devenise actuala navă amiral a Flotei ruse de la Marea Neagră după scufundarea crucișătorului Moskva.

Youtube video image

Ca urmare a acestui atac, Rusia a pierdut un avantaj care până atunci era incontestabil pe mare, în raport cu Ucraina. Astfel, navele de război cu rachete ale flotei ruse de la Marea Neagră - intens folosite pentru a ataca de pe mare Ucraina - au devenit ținte sigure pentru acest tip de drone.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel