Su-35 vs. F-16. Rușii se încurajează și spun că sunt pregătiți: Piloții de Su-35S au studiat punctele forte și cele vulnerabile ale F-16 americane

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
F-16 Fighting Falcon (sus) și un Su-35 rusesc (în partea de jos). Foto: Military Watch Magazine
F-16 Fighting Falcon (sus) și un Su-35 rusesc (în partea de jos). Foto: Military Watch Magazine

Ministerul rus al Apărării a informat, pe 20.07.2024, că echipajele de zbor ale avioanelor de vânătoare multirol Su-35S au studiat punctele forte și punctele slabe ale aeronavelor americane de tip F-16 și sunt gata să le întâlnească pe cerul Ucrainei.

“Echipajul nostru de zbor este pregătit să se confrunte cu avioanele F-16. Am studiat punctele forte și punctele slabe ale acestora și considerăm că acest lucru ne va permite să finalizăm misiunile de luptă și să învingem aceste aeronave”, a declarat un pilot de Su-35S, identificat sub numele Alexandr, citat de agenția de presă rusă Tass.

 

Un pilot de Su-35 se încurajează singur și spune că Su-35S e mai modern decât un F-16

 

Potrivit acestuia, avionul de vânătoare multirol Su-35S este mai modern decât F-16, poate “vedea” mai departe decât aeronava americană și dispune de rachete cu rază lungă de acțiune.

După cum au precizat reprezentanții Ministerului rus al Apărării, echipajele aeronavelor rusești efectuează non-stop patrule în zona „operației militare speciale” (așa cum numește Rusia invadarea Ucrainei și războiul care se desfășoară de peste doi ani) și în orice condiții meteorologice, acoperind granițele aeriene ale țării împotriva atacurilor inamice.

Su-35 este un avion de vânătoare multirol rusesc, super-manevrabil, cu control vectorial de tracțiune, din generația 4++, acest din urmă detaliu, des întâlnit în media rusească și preluat și de materialul celor de la Tass, amintind mai mult de clasa energetică a electrocasnicelor, decât de caracteristicile tehnice ale unui avion de luptă.

Su-35

În cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, aeronava a primit denumirea de Su-35S. Acesta are capacitatea de a întrebuința o întreagă gamă de arme existente și viitoare, din categoriile aer-aer și aer-sol, inclusiv cele de înaltă precizie. Armamentul principal al avionului este reprezentat de un tun de aviație GSh-30-1, cu calibrul de 30 de milimetri, rachete aer-aer cu rază scurtă, medie și lungă de acțiune, rachete antinavă Kh-31, Kh-35U și Kh-59, precum și de diverse tipuri de muniție de înaltă precizie și nedirijată.

Anterior, Serviciul de presă al Casei Albe a anunțat semnarea unei declarații comune a liderilor din SUA, Danemarca și Olanda, în care se afirmă că țările occidentale intenționează să furnizeze Ucrainei mai multe escadrile de avioane de vânătoare F-16. Ținând cont de faptul că transferul aeronavelor a început deja, piloții ucraineni vor putea să folosească aeronavele F-16 încă din această vară.

 

Rușii premiază doborârea de avioane F-16 americane în Ucraina

 

4. Avioane de... (f-16-sua_86608800.jpeg)

Avioane de luptă F-16 Fighting Falcon ale SUA. Photo credit: National Guard

Comentariul autorului: La fel ca și în cazul tancurilor americane de tip Abrams, partea rusă a stabilit acordarea unui premiu pentru doborârea primului avion de vânătoare F-16. Astfel, valoarea recompensei a fost stabilită la 15 milioane de ruble (aproximativ 170.000 de dolari).

După cum au informat reprezentanții companiei FORES, specializată în producerea de utilaje și echipamente pentru industria petrolieră, vor fi oferite premii și pentru următoarele avioane F-16 care vor fi doborâte, dar valoarea acestora va fi mai mică.

Pentru prima dată, compania rusească FORES a oferit recompense pentru distrugerea tancurilor occidentale de pe teritoriul Ucrainei, în special a celor americane de tip Abrams. Societatea a acordat cinci milioane de ruble pentru primul tanc distrus și câte 500.000 de ruble pentru tancurile următoare. Potrivit presei ruse, compania a acordat deja peste 20 de premii de acest tip.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel