Rușii se plâng că sunt hărțuiți în Siria de avioane F-18 și F-15: ”Avionul american aproape că a provocat un incident fatal. Am prevenit o coliziune”

F-18 americane în timpul unei misiuni în Afganistan. Foto: US Army
F-18 americane în timpul unei misiuni în Afganistan. Foto: US Army

Rusia susține că un avion american F/A-18 s-a apropiat periculos de un avion An-30 al forțelor aeriene ruse, care efectua un zbor planificat.

Un avion de luptă al coaliției conduse de SUA din Siria s-a apropiat „periculos” de un avion de supraveghere rusesc deasupra provinciei Homs, a informat agenția de presă de stat rusă TASS, citând un oficial militar rus din țara din Orientul Mijlociu.

Statele Unite au 900 de militari în Siria și 2.500 în Irakul vecin, într-o misiune de consiliere și asistență a forțelor locale care încearcă să prevină renașterea Statului Islamic, care a ocupat o mare parte din aceste țări în 2014, dar a fost respins ulterior. Statele Unite au o bază militară în regiunea al-Tanf din Siria.

”Pe 17 august, între orele 11:05 și 11:10 [ora Moscovei], la o altitudine de 6.700 de metri, a avut loc o apropiere periculoasă a unui vânător-bombardier al coaliției F/A-18 cu un avion An-30 al Forțelor Aerospațiale Ruse, care efectua un zbor programat către spațiul aerian al Siriei”, a declarat căpitanul Oleg Ignasiuk, adjunctul șefului Centrului Rus pentru Reconcilierea părților în conflict din Siria.

„Echipajul rus, dând dovadă de mare profesionalism, a luat imediat măsurile necesare pentru a preveni coliziunea”, a mai relatat Ignasiuk.

Incidentul a avut loc peste zona al-Tanf din Homs, a informat TASS.

Reuters nu a putut verifica în mod independent raportul, iar Departamentul de Apărare al SUA nu a răspuns imediat solicitării Reuters de a comenta rapoartele din mass-media.

 

Rusia: Avioanele coaliției internaționale au încălcat spațiul aerian sirian de 16 ori

 

Rusia mai susține că avioanele coaliției internaționale condusă de Statele Unite au încălcat spațiul aerian sirian în zona al-Tanf de 16 ori într-o singură zi.

„În zona Al-Tanf, au fost înregistrate 16 încălcări de către aviația coaliției a regulilor de utilizare a spațiului aerian al Republicii Arabe Siriene: trei perechi de avioane de vânătoare F-15, două perechi de vânătoare-bombardiere F/A-18 și trei perechi de avioane de atac A-10”, a spus oficialul rus, citat tot de agenția TASS, oficiosul propagandei Kremlinului.

Ignasiuk a mai menționat că coaliția a înregistrat șapte cazuri de încălcare a prevederilor protocoalelor de deconflict din 9 decembrie 2019, legate de zboruri ale vehiculelor aeriene fără pilot care nu au fost coordonate cu partea rusă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel