Rușii scot din depozitele armatei tunurile antiaeriene S-60 de fabricație sovietică, vechi de aproape 70 de ani, pentru a le folosi în Ucraina

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata rusă continuă să aducă pe frontul din Ucraina echipamente militare învechite. Dacă până acum a fost vorba de T-62 şi cele mai vechi versiuni ale tancului T-72, acum vorbim de adevărate piese de muzeu. Încă de săptămâna trecut au fost publicate pe reţele de socializare imagini cu mai multe multe camioane care transportau sistemele de artilerie antiaeriană S-60, dezvoltate cu mai bine de 70 de ani în urmă.

În ultimele zile, pe reţele de socializare, au apărut imagini care arată că rușii scot din depozite tunuri antiaeriene de fabricație sovietică S-60 de calibru 57 mm.

Un transport cu astfel de tunuri antiaeriene a fost observat în apropierea orașului rus Ufa. Evident, ca acestea ar urma să fie folosite pentru înarmarea unităților militare, recent format din noi recruţi. Anterior, Federația Rusă a mai scos din depozite în ultimele luni prima generaţie a tancului T-80, vechile tancuri T-62M şi cele mai vechi versiuni ale tancului T-72 - toate acest tipuri de tancuri au fost deja folosite de armata rusă pe frontul din Ucraina.

Este dificil de spus câte tunuri antiaeriene S-60 ar putea avea armata rusă în depozite. Publicaţia poloneză Defense24 susține că, de fapt, rușii au folosit acest tip de tunuri antiaeriene pe frontul din ucraina, încă de acum câteva luni. Astfel, tunuri antiaeriene S-60 au fost folosite de de forţele ruse de ocupaţie, nu pentru a dobora aeronave, ci pentru a distruge ținte terestre.

Analiştii militari polonezii subliniază, de asemenea, că simpla repunere în funcțiune a vechiului tun antiaerian S-60 este, de fapt, singurul lucru pe care rușii au reușit să îl facă în ultimii ani. Cu toate că industria de apărare rusă avea planuri mult mai serioase pentru aceste vechi tunuri antiaeriene.

De exemplu, conform planurilor armatei ruse, industria rusă de apărare trebuia să producă sistemul antiaerian autopropulsat blindat "2S38 Derivaciya PVO" pe șasiul lui BMP-3. Ca armă pentru un astfel de sistem de artilerie antiaeriană autopropulsată, trebuia să fie folosit tunul 2A90 - de fapt, o versiune reproiectata a tunului S-60 - cu o cadenţă de tragere de 120 de focuri pe minut. Dar, toate aceste planuri au rămas mai mult pe hârtie.

Prima prezentare a prototipului "2S38 Derivaciya PVO" a avut loc în 2017. Cu toate acestea, timp de 5 ani ruşi nu au reuşit să lanseze producţia de serie pentru acest sistemul antiaerian autopropulsat. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel