Rușii schimbă tactica pe frontul din Ucraina: Aviația folosește masiv bombele FAB în zonele fortificate și pregătește înaintarea infanteriei

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Avion rus de tip Su-34 lansând o bombă FAB-3000; Photo source: Screenshot Ministerul Apărării din Rusia via The Aviationist
Avion rus de tip Su-34 lansând o bombă FAB-3000; Photo source: Screenshot Ministerul Apărării din Rusia via The Aviationist

Rusia folosește bombe de aviație pe frontul din Donbas.

Experții militari ruși și portalele de propagandă pro-război ruse au semnalat faptul că Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au început să folosească mult mai multe bombe de aviație puternic explozive (FAB) cu module de planare și corecție pentru a suprima punctele de tragere inamice și pentru a distruge fortificațiile în zona operației militare speciale.

Astfel, cel mai mare număr de cazuri de utilizarea a FAB-urilor se înregistrează în acele secțiuni ale liniei de contact în care infanteria rusă trebuie să asalteze zonele fortificate aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei.

Până de curând, avansarea unităților de infanterie ale armatei ruse era susținută numai de artilerie, precum și de operatorii de drone FPV. Însă, după cum au notat experții ruși, de ceva timp, această tactică a suferit schimbări serioase. În prezent, de îndată ce grupul de asalt întâlnește o apărare bine organizată a militarilor ucraineni, aviația intră imediat în joc.

 

Bombardamente masive ale aviației și apoi intrarea infateriei. Rușii încearcă tactica implementată la Avdiivka 

 

2. FAB-250/50... (1_94355600.jpeg)

FAB-250/500, instalată sub aripa unui Su-34

Rușii spun că loviturile cu bombe puternic explozive de diferite calibre “suprimă orice rezistență din partea susținătorilor regimului de la Kiev”. Nu contează dacă este vorba despre o structură de sprijin fortificată amplasată într-o centură forestieră sau într-o clădire înaltă dintr-o zonă populată.

După trecerea aviației, și bombardamente masive cu bombe de câteva tone, infanteriștii ruși înaintează fără să mai întâmpine o puternică rezistență, pentru că practic pozițiile defensive ale Forțelor Armate ale Ucrainei sunt slăbite. 

Pentru prima dată, armata rusă a folosit o astfel de tactică în timpul atacului asupra zonei fortificate Avdiivka a Forțelor Armate ucrainene, pe care militarii ucraineni o pregătiseră pentru apărare de câțiva ani. Se pare că aceasta a funcționat, iar trupele ruse au adoptat-o pentru continuarea luptelor pe frontul din Ucraina.

Trebuie precizat faptul că utilizarea masivă a bombelor de aviație puternic explozive reduce în mod semnificativ pierderile în rândul personalului Forțelor Armate ale Federației Ruse și le crește pe cele din rândul inamicului. Din această cauză, armata ucraineană a început să reclame faptul că nu dispune de mijloace de contracarare a FAB-urilor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel