Rușii planifică exerciții în apropierea coastelor SUA. Nave de luptă și bombardiere strategice vor fi aduse în zona Mării Caraibilor

Agenția de presă Reuters a informat, pe 06.06.2024, că reprezentanții ruși planifică pentru săptămânile următoare desfășurarea de exerciții militare în zona Mării Caraibilor. În acest scop, nave de luptă și bombardiere strategice vor fi dislocate în statele din regiune.

Citând sursele sale din rândul aficialilor americani, agenția sugerează că aceste exerciții fac parte din răspunsul Moscovei la sprijinul militar al Washingtonului pentru regimul de la Kiev. Oficialul citat de Reuters a declarat că, prin astfel de acțiuni, Rusia intenționează să-și demonstreze capacitatea de a reacționa la nivel global.

De asemenea, o sursă a ediției americane a Miami Herald a subliniat la rândul său că Rusia încearcă să tulbure situația din Statele Unite, influențând publicul intern. Cu toate acestea, în opinia sa, din cauza capacităților sale limitate, Rusia nu are posibilitatea de a desfășura astfel de exerciții în mod frecvent.

După cum a anunțat presa occidentală, navele de război rusești vor face escale în Cuba și Venezuela, iar după finalizarea exercițiilor vor rămâne în regiune pentru a efectua noi manevre militare în toamnă.

Reprezentanții Statelor Unite au anunțat că nu consideră exercițiile militare ale Rusiei în imediata apropiere a țărmurilor sale o amenințare directă, dar vor monitoriza ceea ce se întâmplă. Aceștia au semnalat că Moscova nu a avertizat Washingtonul cu privire la manevrele planificate.

Comentariul autorului: Exercițiile planificate de reprezentanții militari ruși pentru acest an în zona Mării Caraibilor sunt similare cu cele desfășurate de Forțele Armate ale Federației Ruse în regiune în anul 2019.

Trebuie remarcat faptul că acestea au fost executate chiar la sfârșitul lunii iunie, cu participarea fregatei Amiral Gorshkov a Flotei ruse de Nord. De asemenea, două bombardiere strategice de tip Tu-160 au fost dislocate atunci în Venezuela.

În prezent, un detașament de nave de luptă și auxiliare al Flotei de Nord, format din fregata Amiral Gorshkov, purtătoare de rachete hipersonice Zircon, un petrolier și un remorcher traversează Oceanul Atlantic. Acesta a plecat de la Severomorsk pe 17 mai.

Foarte probabil la manevre vor participa din nou bombardiere strategice rusești de tip Tu-160, care sunt considerate mândria Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel