Lipsurile armatei ruse, surprinse într-o singură imagine. Un tanc T-72B3 a primit plase metalice umplute cu pietre pe post de blindaj reactiv

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În aceste zile, militarii ruşi care iau parte la agresiunea militară din Ucraina culeg roadele faptelor de corupţiei ale superiorilor lor. Cea mai recentă dovadă că armata rusă se confruntă cu mari minusuri la capitolul echipare şi înzestrare sunt imaginile cu un tanc T-72B3 care, în lipsa unui blindaj reactiv, a fost echipat cu o improvizaţie din plase metalice umplute cu pietre. 

Zilele trecut a apărut pe reţele de socializare o fotografie cu un tanc rusesc T-72B3, folosit de forţele ruse de ocupaţie, care a primit o ''echipare de top'' cu plase metalice umplute cu pietre pe post de blindaj reactiv.

Această improvizaţie ar trebui să compenseze lipsa unui blindaj reactiv-exploziv pe părţile laterale ale carenei tancului T-72. Nu este prima dată când apar imagini cu improvizaţii pe care militarii ruşi le-au făcut pentru a întări nivelul de protecţie al tancurilor şi vehiculelor blindate pe care le folosesc acum în Ucraina.

De la începutul agresiunii militare ruse în Ucraina, mulţi analişti militari au spus că starea precară în care se află acum armata rusă se datorează faptelor de corupţiei ale superiorilor din ministerul rus al apărării.

Analiştii militari ucraineni ai Defense Express au analizat imaginea cu tancul T-72B3 şi precizează că o treime din acesta a fost acoperit cu plase metalice umplute cu pietre.

Cel mai probabil, militarii armatei ruse cred că această improvizaţie ar trebui să compenseze lipsa unui blindaj reactiv-exploziv. Greu de crezut, deoarece chiar şi tancurile ruseşti echipate cu blindaj reactiv-exploziv au fost destul de uşor de distrus de sisteme de rachete antitanc ale forţelor armate ucrainene.

Pe un alt T-72, pe lângă celebra cuşcă metalică improvizată instalată pe turela, ruşii au pus şi saci cu nisip în speranţa că vor creşte nivelul de protecţie al tancului în faţa rachetelor antitanc.

Recent, unele dintre tancurile T-62 pe care Rusia le-a scos de la naftalină și le-a trimis în Ucraina au fost văzute pe câmpul de luptă cu ''sisteme de protecţie'' improvizate din diverse materiale. Acest lucru sugerează că forțele rusești sunt conștiente de cât de vulnerabile sunt aceste tancuri vechi în fața armelor antitanc ucrainene. 

Tancurile T-62, observate recent în sudul regiunii Kherson, sunt echipate cu ceea ce pare a fi un blindaj suplimentar improvizat pentru turelă, conceput pentru a rezista unui atac cu rachete ghidate antitanc (ATGM), precum Javelin-urile furnizate Ucrainei de SUA.

Se confirmă că Rusia a pierdut în medie aproximativ șapte tancuri pe zi în primele 100 de zile de război, iar numărul real este probabil mult mai mare. Deși nu toate aceste pierderi au fost provocate de sisteme de rachete antitanc, artileria ucraineană și atacurile cu drone au avut, de asemenea, un rol important în distrugerea blindatelor rusești.

Publicația ucraineană Defense Express, a scris recent, bazându-se pe cifrele publicate de forțele armate ucrainene, că Federația Rusă a pierdut 41% din tancurile pe care le deținea înaintea invaziei din 24 februarie. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel