Rușii lansează al treilea val de asalturi pe frontul Avdiivka (Foto/Video): Militarii ucraineni mențin cu fermitate linia de apărare

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Militar ucrainean în tranşeu pe linia frontului - o bătălie între forțele armate ucrainene și ocupanți ruşi în apropiere de Avdiivka. Sursa FOTO: captură de ecran dintr-o înregistrare video publicată de mass-media ucraineană.
Militar ucrainean în tranşeu pe linia frontului - o bătălie între forțele armate ucrainene și ocupanți ruşi în apropiere de Avdiivka. Sursa FOTO: captură de ecran dintr-o înregistrare video publicată de mass-media ucraineană.

Rușii au început cel de-al treilea val de acțiuni de asalt în cadrul ofensivei pe frontul Avdiivka, a precizat generalul ucrainean de brigadă Oleksandr Tarnavski, care se ocupă de operațiunile de luptă pe frontul de sud.

Comandantul asigură că militarii ucraineni mențin cu fermitate linia de apărare pe frontul Avdiivka. Pierderile totale ale rușilor s-au ridicat la 706 persoane pe acest front anume în ultima zi.

Au fost distruse 51 de unități de echipament militar, inclusiv 8 tancuri, 13 vehicule blindate, 8 sisteme de artilerie, 2 sisteme de apărare aeriană, 15 UAV-uri, 5 vehicule militare. De asemenea, au fost distruse 2 depozite de muniții și 4 instalații rusești importante.

În general, comandantul raportează că pierderile rusești în efective și vehicule blindate sunt în creștere pe frontul Tavriia; 8 tancuri au fost distruse, iar pierderile totale în efective sunt de peste 700 de persoane.

În zona de operare a grupului operațional-strategic Tavriia, Rusia a efectuat 11 lovituri aeriene, a desfășurat 56 de confruntări directe și 973 de atacuri.

De asemenea, Oleh Sentsov, regizor de film și militar ucrainean, a postat un filmuleț cu luptele din tranșee de lângă Avdiivka. Imaginile au fost filmate cu camerele GoPro instalate pe căştile militarilor ucraineni.

În aceste imagini se poate observa derularea unei lupte grele și de lungă durată, răniții, dar mai ales disponibilitatea unui militar ucrainean de a se sacrifica pentru camarazii săi.

Videoclipul durează puțin peste 30 de minute și prezintă lupta apărătorilor ucraineni împotriva invadatorilor ruși, care încearcă să le ia cu asalt poziția.

După cum puteți auzi din înregistrare, soldații spun că rușii împing din toate părțile și sunt deja foarte aproape – în special, pe o parte, sunt la doar 15 metri distanță. Ei atacă militarii ucraineni cu lansatoare de grenade, aruncă grenade și trag din tancuri.

Datele analizate de experții Institutului pentru Studiul Războiului (ISW) indică faptul că trupele ucrainene au contraatacat lângă Avdiivka și au avansat pe 19 noiembrie.

Cel mai recent raport al ISW notează că trupele ucrainene și rusești continuă să lupte în estul și sudul Ucrainei, deși vremea ploioasă va continua probabil să încetinească ritmul ostilităților până la venirea iarnii.

În același timp, potrivit raportului, trupele rusești au desfășurat operațiuni ofensive în apropiere de Avdiivka, dar nu au obținut niciun succes confirmat pe 19 noiembrie.

Pe 18 și 19 noiembrie, bloggerii militari ruși au afirmat că trupele rusești au avansat în zona unei zone industriale de la periferia sud-estică a Avdiivka, a uzinei de cocs din Avdiivka și a căii ferate la vest și nord-vest de Krasnohorivka (5 km nord-vest de Avdiivka).

În plus, un blogger militar rus a afirmat la 19 noiembrie că elemente ale Brigăzii ruse 114 de Pușcași (Corpul 1 de armată al "RPD") și ale unităților Storm-Z au avansat la sud de Avdiivka, dar ulterior au retras afirmația după ce alte surse rusești au infirmat-o.

Statul Major General al Armatei Ucrainene a raportat că trupele rusești au atacat fără succes la sud de Novokalinove (13 km nord-est de Avdiivka), la est de Novobakhmutivka (9 km nord-vest de Avdiivka) și în apropiere de Severne (6 km vest de Avdiivka) și Avdiivka.


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel