Rușii își scot lansatoarele nucleare lângă frontiera cu NATO. ”Yars” din regiunea Tver au fost trimise pe rutele de patrulare

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Rachetă RS-24 Yars / Ministerul rus al apărării, facebook
Rachetă RS-24 Yars / Ministerul rus al apărării, facebook

Complexele de rachete balistice intercontinentale Yars, în versiuni staționare și mobile, sunt considerate baza înzestrării RVSN (Forțele nucleare Ruse). 

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 18.10.2024, că o comisie de inspecție a Comandamentului Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN) a început verificarea marii unități de rachete Bologovsky din Regiunea Tver. În timpul inspecției, vor fi îndeplinite misiuni de scoatere în teren a sistemelor mobile de rachete Yars.

DefenseRomania relata, zilele trecute, despre o misiune similară, executată în Novosibirsk, de forțele ruse.

“Unitățile de rachete strategice vor îndeplini misiuni introductive, care includ efectuarea de manevre intense pe rutele de patrulare de luptă. Echipajele complexelor de rachete vor desfășura marșuri pe distanțe de până la 100 de kilometri, în timpul cărora vor fi dispersate agregatele cu schimbarea pozițiilor în teren și amenajarea genistică a acestora și va fi organizată mascarea și a protecția dispozitivelor”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

Potrivit reprezentanților militari ruși, în timpul activităților, vor fi rezolvate probleme privind contracararea mijloacelor de atac aerian și a grupurilor de cercetare și diversiunea ale inamicului.

Ministerul rus al Apărării a mai informat că printre obiectivele principale ale inspecției se află evaluarea stării de fapt și a eficacității conducerii marii unități, precum și a modului de desfășurare a serviciului de luptă în punctele de comandă și punctele de conducere ale formațiunilor și unităților individuale ale RVSN.

“Comisia de inspecție a Comandamentului RVSN va verifica, între altele, coerența acțiunilor unităților în timpul îndeplinirii misiunilor. Pe timpul activităților, va fi audiat un raport al comandantului marii unități de rachete și vor fi susținute teste pentru verificarea pregătirii profesionale a militarilor”, au adăugat reprezentanții ministerului.

Verificarea se desfășoară în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al RVSN pe anul 2024.

Trupele de Rachete cu Destinație Strategică reprezintă un tip de armă independent din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, fiind componenta principală a Forțelor Nucleare Strategice.

Potrivit datelor oficiale, complexele Yars sunt capabile să distrugă ținte la distanțe de până la 11.000 de kilometri. Rachetele de acest tip sunt dotate cu ogive multiple, capabile să manevreze în mod individual.

Sursa: militarynews.ru.

Comentariul autorului: Verificarea nivelului de pregătire pentru luptă se desfășoară în cadrul Diviziei 7 Rachete - Ozerny (Regiunea Tver) aparținând Armatei 27 Rachete - Vladimir, care este cea mai apropiată locație a RVSN de granița Rusiei cu statele membre NATO.

Activitățile de pregătire pentru luptă au loc pe fondul exercițiului nuclear anual al NATO cu numele de cod Steadfast Noon, care a început pe 14 octombrie.

Trebuie precizat faptul că, de regulă, și în Federația Rusă, la sfârșitul lunii octombrie se desfășoară exerciții ale Forțelor de Descurajare Strategică, în cadrul cărora sunt executate lansări multiple de rachete din toate componentele triadei nucleare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel