Rușii continuă manevrele nucleare. Sistemele de rachete strategice Yars au fost scoase pe rutele de patrulare din Republica Mari El

Ionel Copcea |
Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 23.07.2024, că Forțele de rachete cu destinație strategică (RVSN) execută exerciții în Republica Mari El, cu desfășurarea complexelor mobile de tip Yars în poziții din teren. După cum au menționat oficialii militari ruși, manevrele au un caracter planificat.

“Personalul marii unități de rachete din Yoshkar-Ola (Republica Mari El) îndeplinește misiuni specifice, inclusiv de desfășurare a unor acțiuni intensive de manevră pe rutele de patrulare de luptă”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

Potrivit precizărilor reprezentanților Ministerului rus al Apărării, echipajele sistemelor mobile de rachete terestre Yars din bazinul fluviului Volga, situate la aproximativ 700 de kilometri est de Moscova - desfășoară marșuri cu lungimea de până la 100 de kilometri, cu dispersarea unităților și schimbarea pozițiilor de luptă, amenajarea genistică și organizarea mascării acestora.

“Ca parte a operațiunilor de manevră, unitățile și subunitățile de rachete vor îndeplini misiuni de dispersie în zonele forestiere, pentru a crește gradul de mascare a complexelor mobile”, au spus reprezentanții militari ruși.

În timpul antrenamentelor, rachetiștii vor simula contracararea grupurilor de sabotaj și cercetare ale inamicului, precum și scoaterea echipamentelor speciale din zonele de contaminare chimică.

“Activitățile de instrucție planificate fac posibilă perfecționarea pregătirii personalului și întărirea coeziunii dintre unitățile și subunitățile RVSN”, se mai arată în comunicatul de presă al ministerului.

După cum este cunoscut, la începutul acestei veri, Ministerul rus al Apărării a informat despre desfășurarea unor exerciții cu complexele mobile de rachete strategice Yars în regiunile Ivanovo și Irkuțk.

Yars este un complex de rachete strategice cu bazare mobilă și staționară. În prezent, acesta formează baza grupării de luptă a RVSN. Complexul poate să lovească ținte până la o distanță de 11.000 de kilometri, fiind echipat cu un focos multiplu, cu unități de luptă manevrabile.

RVSN sunt o categorie de trupe în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse reprezentând componenta principală a Forțelor Nucleare Strategice. Aceste trupe sunt menite să asigure descurajarea nucleară împotriva unei agresiuni externe.

Surse: militarynews.ru, tass.ru.

Comentariul autorului: Manevrele cu participarea complexelor de rachete mobile Yars se desfășoară în cadrul Diviziei 14 Rachete - Yoșkar-Ola aparținând Armatei 27 Rachete - Vladimir.

Începând din anul 2015, în dotarea diviziei se află rachete balistice intercontinentale cu combustibil solid de tip RS-24 Yars.

Probabil că, la fel ca și în cazul manevrelor anterioare, desfășurate la începutul lunii iulie, exercițiile vizează descurajarea statelor occidentale, care, potrivit autorităților de la Moscova, “reprezintă o amenințare pentru statul rus”.

Trebuie precizat faptul că, anterior, partea rusă a desfășurat o serie de exerciții cu implicarea armelor nucleare tactice, la care a participat și armata Republicii Belarus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel