Rușii “betonează” Sevastopolul: După atacurile repetate ale Ucrainei, pe plaje și în parcuri vor fi amplasate adăposturi modulare din beton

Ionel Copcea |
Data publicării:
Turiști aflați la plajă în timpul exploziilor din Peninsula Crimeea anexată ilegal de Federația Rusă în 2014. Foto: Ministerul Apărării de la Kiev
Turiști aflați la plajă în timpul exploziilor din Peninsula Crimeea anexată ilegal de Federația Rusă în 2014. Foto: Ministerul Apărării de la Kiev

În cadrul unei ședințe a guvernului local, guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvozhaev, a anunțat, pe 01.07.2024, că, în termen de două săptămâni, în oraș vor apărea primele structuri din beton, care vor servi drept adăposturi modulare în timpul bombardării localității.

“Au fost începute lucrările la buncărele propriu-zise. În două-trei săptămâni vor ajunge primele adăposturi și va începe instalarea lor. Vom începe amplasarea lor pe plaje și în parcuri. Probabil că vom acorda prioritate plajelor, unde vor fi puse primele adăposturi din beton”, a precizat Razvozhaev.

Potrivit autorităților locale, pe plajele orașului au fost deja instalate panouri cu informații despre măsurile de siguranță, iar turiștii sunt instruiți pentru folosirea adăposturilor.

Anterior, Razvozhaev declarase că este planificat ca, în total, aproximativ 600 de structuri de acest tip să fie instalate în locuri publice îndepărtate de clădirile permanente, respectiv parcuri, plaje sau stații de autobuz.

Pe 27 iunie, el a spus că va dura aproximativ 40 de zile pentru a fabrica și instala noile adăposturi. Adică, acestea erau așteptate abia la începutul lunii august.

Comentariul autorului: Amplasarea de adăposturi din beton în locurile publice nu reprezintă o noutate pentru Rusia. Această metodă de asigurare a siguranței cetățenilor este folosită deja în regiunea Belgorod, care se află la frontiera cu Ucraina și este supusă în mod frecvent atacurilor cu lansatoare multiple de proiectile reactive.

Specialiștii militari ruși atrag atenția însă că situația din cele două zone nu este una similară. Astfel, în timp ce la Belgorod adăposturile sunt eficiente și pot rezista loviturilor ucrainene, la Sevastopol acestea s-ar putea dovedi inutile. De regulă, armata ucraineană atacă locaitățile din Peninsula Crimeea cu rachete de croazieră și balistice de producție occidentală, care sunt mult mai puternice decât proiectilele de artilerie și ar putea provoca distrugerea noilor adăposturi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel