De asemenea, au apărut chiar rapoarte depre întrebuințarea mijloacelor de apărare antiaeriană din Regiunea Cernigov, însă, timp de câteva ore, nu s-au făcut nicio serie de declarații despre rachetele rusești doborâte.
Drept urmare, sursele ucrainene cu tematică militară au început să srie că, “probabil, trupele ruse au folosit opțiunea de a simula lansările de rachete de croazieră, întrebuințând mijloacele de război electronic”.
Potrivit mesajelor publicate în presă, “există șanse mari ca rușii să folosească războiul electronic în această seară pentru a simula lansări multiple de rachete în Ucraina. Astfel, scopul lor este să încarce apărarea antiaeriană a Forțelor Armate ale Ucrainei și să identifice locațiile sistemelor de rachete antiaeriene, inclusiv a celor de tip Patriot și IRIS-T provenite din străinătate”.
Între timp, au fost efectuate lovituri rusești, de această dată reale, asupra unor poziții ale trupelor ucrainene din direcțiile Kupyansk și Yuzhnodonetsk.
Atacurile militarilor ruși au vizat fortificații aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei de la periferia orașului Kupyansk, dar și zona Ugledar ocupată de trupele ucrainene, fiind dezactivate sistemele de comunicații din prima linie. Deocamdată, nu au fost făcute precizări despre pierderile suferite de partea ucraineană în urma acestor atacuri.
Comentariul autorului: Probabil că, trupele ruse încearcă să profite de sincopele apărute în furnizarea ajutorului militar către Ucraina dinspre SUA și alte state occidentale, dar și de acoperirea oferită de războiul din Israel, care a mutat atenția publică spre o altă zonă de conflict.
Este de așteptat ca, în perioada următoare, numărul și intensitatea atacurilor executate de militarii ruși cu drone și rachete de croazieră să crească și chiar ca trupele ruse să declanșeze mai multe acțiuni ofensive pe anumite sectoare ale frontului.
Cu cât evoluțiile din Orientul Mijlociu vor dura mai mult, cu atât partea rusă va avea mai mult timp la dispoziție pentru a implementa în conflictul din Ucraina o serie de acțiuni, care vor avea o vizibilitate mai redusă în spațiul public internațional.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News