Rușii au lovit rețeaua electrică a Ucrainei și se laudă că au distrus la sol încă un MiG-29

MiG-29 ucrainean. Foto: Forțele Aeriene ale Ucrainei
MiG-29 ucrainean. Foto: Forțele Aeriene ale Ucrainei

Rusia a lansat noi atacuri asupra Ucrainei, lovind regiunea Cernihiv, unde câteva mii de oameni s-au găsit fără electricitate. Ministerul rus al Apărării s-a lăudat că a reușit să distrugă un alt avion de luptă ucrainean. În Nipro, numărul victimelor civile ale atacurilor anterioare a crescut.

„Unitatea de rachete balistice Iskander a lansat un atac cu rachete asupra standului de echipamente aviatice de pe aeroportul Dolgintsevo. În atac, un avion de luptă MiG-29 al forțelor ucrainene, arme aeriene și vehicule de securitate tehnică ale Forțelor Aeriene au fost distruse”, a declarat Ministerul Rus al Apărării, potrivit TASS și a publicat imagini ale atacului asupra aeroportului Dolgintsevo situat în regiunea Dnepropetrovsk din Krivîi Rîh/Krivoi Rog. Videoclipul surprinde atât aeroportul, cât și explozia. Cu toate acestea, acolo nu poate fi văzut niciun MiG-29, doar subsonicul Sukhoi Su-25 apare în filmare.

La începutul săptămânii, rușii au anunțat că au distrus cinci avioane pe aeroportul ucrainean Myrhorod din Poltava, regiunea de nord-est a Ucrainei.

 Ministerul rus al Apărării a anunțat că o rachetă Iskander a distrus cinci avioane de luptă Sukhoi Su-27 pe aerodromul Myrhorod, unde, conform afirmației sale, alte două avioane Sukhoi Su-27 aflate în reparație au fost avariate. O zi mai târziu, potrivit rușilor, aceștia au distrus un elicopter de luptă Mi-24 pe aeroportul din Poltava. Rezultatele atacurilor rusești nu pot fi verificate în mod independent.

Una dintre dronele iraniene Shahed 131/136 folosite de Rusia a lovit o instalație energetică din regiunea Cernihiv în noaptea de miercuri spre joi. A tăiat astfel aproape 6.000 de ucraineni de la electricitate, a anunța șeful administrației militare a regiunii Cernihiv.

„Avertizarea de raid aerian a fost activă timp de 5 ore în această seară în regiunea Cernihiv. Din păcate, o dronă inamică din zonă a lovit una dintre instalațiile energetice. În prezent, 5.963 de clienți nu au electricitate”, spune declarația oficialului ucrainean.

Rușii au trimis 22 de drone Shahed 131/136 în Ucraina în noaptea de miercuri spre joi, iar 21 dintre acestea au fost doborâte, potrivit apărătorilor țării atacate, potrivit Ukrainska Pravda.

Miercuri, pe de altă parte, dronele serviciului secret ucrainean au dezactivat două substații principale de electricitate din regiunea Belgorod. Întreruperea ulterioară a curentului a însemnat întreruperea funcționării uzinei electrometalurgice Oskol, care produce oțel de înaltă calitate folosit exclusiv pentru producția de arme.

În orașul Dnipro, numărul victimelor atacurilor anterioare a crescut. Cadavrul unei femei a fost găsit sub dărâmăturile unei case lovite pe 28 iunie, ridicând numărul morților din atac la trei. O altă femeie rănită în atacul din 3 iulie a murit la spital. Numărul victimelor atacului de miercuri a scăzut astfel la șase, a raportat Ukrainska pravda .

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel