Rușii au lovit încă o navă civilă în Marea Neagră. Incidentul a avut loc în portul Yuzhny din regiunea Odesa

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata rusă a executat un atac cu rachete Iskander pentru a distruge o navă container încărcată cu muniție, care a sosit din Europa în portul Yuzhny din regiunea Odesa.
Armata rusă a executat un atac cu rachete Iskander pentru a distruge o navă container încărcată cu muniție, care a sosit din Europa în portul Yuzhny din regiunea Odesa.

Ministerul rus al Apărării a informat, pe 06.10.2024, că armata rusă a executat un atac cu complexul operativ-tactic de rachete Iskander pentru a distruge o navă container încărcată cu muniție, care a sosit din Europa în portul Yuzhny din regiunea Odesa. 

,,Echipajul unui complex operativ-ractic de rachete Iskander aparținând Forțelor Armate ale Federației Ruse a lansat o rachetă asupra locului în care era descărcată o navă container cu muniție în portul Yuzhny din localitatea Novye Belyary, regiunea Odesa”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

Potrivit datelor prezentate de oficialii militari ruși, nava a livrat un lot de muniții și armamente în portul din regiunea Odesa, venind din Europa.

După cum au precizat reprezentanții Ministerului rus al Apărării, atacul a fost executat în momentul descărcării munițiilor. Pe imaginile de control obiectiv, care au fost făcute publice de militarii ruși, se poate observa detonarea munițiilor și distrugerea navei.

Complexul operativ-tactic Iskander-M a fost dezvoltat de societatea KB Mashinostroyenia din Kolomna, parte a holdingului Complexe de înaltă precizie din cadrul companiei de stat Rostec. În dotarea complexului, se află două tipuri principale de rachete: balistice și de croazieră. Datele oficiale susțin că rachetele complexului Iskander-M au o bătaie de până la 500 de kilometri.    

Comentariul autorului: Este al treilea incident recent în care trupele ruse lovesc nave civile de transport în Marea Neagră, despre care susțin că livrează arme și muniții armatei ucrainene.

Astfel, pe 13 septembrie, o rachetă rusească, lansată cel mai probabil de la bordul unui bombardier Tu-22M3, a lovit o navă civilă de marfă uscată, care, potrivit datelor oficiale, transporta grâu către Egipt. Lovitura s-a produs imediat ce nava a părăsit apele teritoriale ucrainene, aflându-se la 55 de kilometri de localitatea Sfântu Gheorghe din România.

De asemenea, pe 21 septembrie, o altă navă ucraineană de marfă uscată a fost lovită lângă Odesa, unde se presupune că a ajuns pentru descărcare. Partea rusă nu a precizat cu ce a fost atacată nava, fiind luate în considerare variantele unei rachete de aviație cu rază lungă de acțiune sau a unei rachete Iskander-M. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel