Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de cifrele SUA din al Doilea Război Mondial. Veștile nu sunt bune nici pentru Armata Kievului

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Noii recruți în Armata rusă, ”sesiunea” 2023. Foto: Ministerul apărării / Districtul Militar Vest
Noii recruți în Armata rusă, ”sesiunea” 2023. Foto: Ministerul apărării / Districtul Militar Vest

Mai mult de jumătate dintre ocupanții ruși morți, ale căror nume au fost identificate de jurnaliști și voluntari, nu erau înrolați în Armata rusă înainte de invadarea militară a Ucrainei.

Vineri, 29 noiembrie, BBC Rusia relata că a reuşit deja să stabilească numele a 80.973 de soldaţi ruşi care au murit în războiul împotriva Ucrainei. Trebuie subliniat că numărul real al rușilor care au murit pe front este mult mai mare, întrucât datele BBC se bazează doar pe evidențele identificate din registrele și anunțurile publice.

O altă evaluare, efectuată în iulie 2024 de The Economist, arată că au murit aproximativ 106-140 de mii de ocupanți ruși. Estimările privind pierderile Federației Ruse împotriva Ucrainei se apropie rapid de pierderile Statelor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial. 

Jurnaliştii și voluntarii care au participat la acest proiect de investigație subliniază că creşterea rapidă a victimelor în rândul militarilor voluntari continuă. Mulți dintre ei mor după doar două - patru săptămâni după ce au fost trimiși pe front.

O situație schimbată s-a observat în cazul rușilor care au semnat contracte cu Armata după invadarea pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina, ca voluntari.

„Cota lor în matricea totală continuă să crească și reprezintă în prezent 22% din numărul total de pierderi confirmate din partea rusă”, relatează jurnaliştii. Spre comparație, acum un an, voluntarii reprezentau doar 14% din numărul total de victime ale armatei de ocupație a Federației Ruse.

În același timp, odată cu dispariția ”fenomenului Pigojin”,  ponderea deținuților ruși care au murit pe front este în scădere. Astfel, dacă în noiembrie 2023, aceștia reprezentau 26% din toate pierderile, cifra actuală este de 18%.

„Cel puțin 52% din totalul morților sunt oameni care nu aveau legătură cu armata rusă în momentul în care a început războiul”, au aflat jurnaliștii și voluntarii.

În noiembrie, armata rusă a suferit cele mai mari pierderi de la începutul invaziei Ucrainei. Potrivit datelor oficiale ale  Forțelor Armate ale Ucrainei, Armata rusă a suferit cele mai mari pierderi lunare de la începutul invaziei - 45.720 de soldați.

La 1 decembrie, Statul Major raporta că pierderile totale ale rușilor de la începutul invaziei pe scară largă au ajuns la 740.000 de oameni.

 

Pierderile Rusiei în războiul împotriva Ucrainei

Pe 14 octombrie, The Wall Street Journal a scris că în septembrie 2024, trupele ruse au trecut prin cea mai mortală lună a războiului împotriva Ucrainei. Potrivit estimărilor serviciilor secrete occidentale, pierderile rusești s-au ridicat la 1.200 de morți și răniți pe zi.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat într-un interviu pentru The Times of India, publicat pe 28 octombrie, că Rusia a pierdut aproximativ 650.000 de soldați uciși și răniți în războiul din Ucraina.

Potrivit Forbes, speranța medie de viață a unui recrut rus în forțele armate, după semnarea contractului, este de o lună.

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Andrii Sybiga, a declarat, la o ședință a Consiliului de Securitate al ONU din 19 noiembrie, că Rusia pierde zilnic aproximativ 1,5 mii de soldați uciși și răniți în Ucraina.

 

Câți soldați ucraineni au murit?

De la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, cel puțin 60-100 de mii de soldați ucraineni ar fi murit.

De asemenea, alți 400 de mii au fost răniți grav și nu mai sunt în stare să lupte, scrie The Economist cu referire la rapoartele de informații, analiști și oficiali. „Se presupune că 6-8 soldați ucraineni sunt răniți grav pentru fiecare ucrainean ucis în luptă, se arată în material.

Publicația subliniază că cifrele sunt foarte greu de verificat independent. Estimările se bazează pe rapoarte de informații divulgate sau publicate de la agențiile de informații, oficialii Departamentului Apărării, cercetători și informații cu sursă deschisă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel