Pokrovsk e direcția în care rușii au o tactică nouă de înaintare, similară cu celulele teroriste. Ucrainenii au nevoie de coordonare și de un miracol pentru a salva orașul

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Exercițiu efectuat de Armata rusă / Foto: Ministerul apărării al Federației Ruse
Exercițiu efectuat de Armata rusă / Foto: Ministerul apărării al Federației Ruse

Deși Forțele armate ale Ucrainei au recuperat recent unele poziții pierdute în Novogrodivka, la sud-est de Pokrovsk, și ofensiva rusă încetinește, trupele Kievului ar putea fi amenințate de o încercuire.

Situația rămâne problematică pentru ucraineni în Donețk. Ieri, ISW, raporta că imaginile cu geolocalizare indică faptul că Forțele Armate ale Ucrainei și-au recâștigat pozițiile în partea de sud-vest a orașului Novogrodivka ( la sud-est de Pokrovsk). Totuși, trupele ruse au avansat în alte zone ale ofensivei de pe Pokrovsk: în partea de nord-vest a Mykhailivka ( la est de Selidovoy și la sud-est de Pokrovsk) și în câmpurile de la vest de Mykolaivka ( la nord-est de Selidovoy și sud-est de Novogrodivka).

Analistul Forbes, David Axe susține că rușii, înaintând spre Pokrovsk, au ocolit părți ale forțelor ucrainene care dețineau apărare între satul Memryk și râul Vovcha , care trece de la nord la sud la aproximativ 4,8 km spre est.

„Ca urmare, s-a format ”un buzunar” care pătrunde în liniile rusești din est – o zonă care, cu câteva manevre decisive ale rușilor, s-ar putea transforma într-o capcană pentru sute de soldați ucraineni”, relatează Axe.

 

Ce se întâmplă la Pokrovsk

Militar ucrainean operează o dronă FPV / Armata ucraineană

Rușii s-au pliat pe condițiile din teren și nu mai aruncă coloane de tancuri în luptă sau companii întregi de militari.

În schimb, rușii acționează în stilul celulelor teroriste. Deși au pierderi semnificative, rușii reușesc să înainteze, bazându-se și pe o comandă descentralizată, mult mai flexibilă.

”Tactica adversarului este recunoașterea de luptă de către grupuri mici de 3-6 persoane în mai multe direcții, sub supravegherea unei drone, combinată cu distrugerea pozițiilor noastre identificate cu drone și artilerie”, arată, pentru NewVoice, redactorul-șef al censor.net, Iuri Butusov, care are acces la informații de primă mână din interiorul unităților ucrainene care luptă în Donețk.

De partea cealaltă, Brigăzile Forțelor de Apărare ucrainene sunt epuizate iar noile brigăzi sunt împrăștiate pe câmpul de luptă, iar interacțiunea dintre acestea este slabă, notează expertul publicației LB, Kyrylo Danylchenko alias Ronin.

”Acolo, totul este strâns legat de drone, iar EW-ul nostru (acțiunile de război electronic) deseori blochează atât inamicul, cât și forțele proprii. Există aspecte pur organizatorice care trebuie rezolvate, pe lângă „toată lumea la lopată, săpând liniile de apărare”, mai notează Danylchenko.

Iuri Butusov reamarcă faptul că e nevoie de o brigadă, unde să existe un cartier general organizat și eficient, care să fie capabil să stabilească interacțiunea între toate unitățile, între drone și EW, între informații și mijloace de distrugere. ”Pentru a utiliza eficient dronele și EW, acestea trebuie de fapt să fie subordonate unui singur centru () stfel încât EW-ul nostru să înceteze să ne doboare propriile drone”.

Potrivit lui Kostianin Mashovets, comanda rusă pare să facă un echilibru între două priorități conflictuale ale ofensivei în direcția Pokrovsk: să întărească pozițiile de pe flancul ofensivei la sud-est de Pokrovsk sau să dezvolte un atac direct asupra Pokrovskului. Mashovets consideră că desfășurarea actuală a forțelor ruse în zonă îi va împiedica probabil pe ruși să mențină aceste două priorități ofensive simultan.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel