Publicitate
Astfel, dacă anterior dronele, care au devenit un simbol al operației militare speciale din Ucraina, zburau la altitudini de 100-200 de metri, fiind vulnerabile la instalațiile antiaeriene și mitralierele de calibru mare, acum acestea evoluează la altitudini cuprinse între 1.500 și 2.000 de metri.
Din cauza creșterii altitudinii de zbor a dronelor rusești, personalul ucrainean al unităților de apărare antiaeriană se plânge de faptul că mijloacele de dimensiuni reduse, de calibru mare, și-au pierdut eficiența în contracararea acestora.
Situația armatei ucrainene este complicată de faptul că militarii nu mai pot doborî dronele rusești cu sistemele de apărare antiaeriană pe care le au în dotare. Dronele folosite de partea rusă se apropie de țintele lor în roiuri, iar cheltuirea de rachete rare și scumpe pentru distrugerea lor reprezintă un lux inaccesibil pentru ucraineni.
Între timp, pagubele provocate de atacurile cu Geran-2 sunt comparabile cu cele cauzate de rachetele rusești lansate împotriva țintelor ucrainene. Ținând cont de faptul că acestea sunt mult mai ieftine, întrebuințarea lor este mult mai eficientă.
Comentariul autorului: În ultima perioadă, trupele ruse folosesc zilnic dronele kamizaze de tip Geran-2 pentru atacurile efectuate asupra teritoriului ucrainean. De regulă, este vorba despre întrebuințarea unei medii de 20-30 de drone de acest tip în fiecare noapte.
Tacticile utilizate de militarii ruși prevăd utilizarea dronelor kamikaze, în principal, pentru deschiderea apărării antiaeriene a Ucrainei, în vederea lansării atacurilor ulterioare cu rachete de croazieră și balistice.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News