Rușii au adus trupe de elită în regiunea Kursk. Majoritatea acestora au fost redirecționate de pe frontul din Ucraina

Ionel Copcea |
Data publicării:
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Deși nu recunosc în mod oficial acest lucru, rușii au redislocat trupe de pe frontul din Ucraina în regiunea Kursk, unde au loc lupte aprige cu armata ucraineană, care a pătruns în zonă începând din data de 06 august.

Acest lucru a fost confirmat indirect de Serviciul de presă al Kremlinului, care a informat că, în seara zilei de 24 august, președintele rus, Vladimir Putin, a discutat cu comandanții unităților transferate în regiunea Kursk. Din mesajul postat pe site-ul președinției rezultă că între aceste unități se află Brigada 110 Infanterie Marină a Flotei ruse din Marea Neagră, Brigada 155 Infanterie Marină a Flotei din Oceanul Pacific, Brigada 11 Desant Asalt, Regimentul 56 Desant Asalt și Regimentul 51 Desant Aerian.

Din analiza acestei liste rezultă faptul că cele mai multe unități au fost transferate în regiunea Kursk de pe frontul din estul Ucrainei.

Dacă la aceste forțe sunt adăugate unitățile de forțe speciale Akhmat și cele aparținând Serviciului de frontieră, se poate aprecia că partea rusă dispune în regiunea Kursk de aproximativ 20-25 de mii de militari. Potrivit estimărilor mass-media occidentale, la rândul său armata ucraineană a deplasat în regiunea Kursk 10-15 mii de militari.

În ultimele zile, se pare că armata rusă a reușit să oprească înaintarea militarilor ucraineni în regiunea Kursk, iar linia frontului începe să prindă contur. Acest lucru a fost facilitat de construcția unor linii de apărare ale trupelor ruse din regiune.

În prezent, lupte grele au fost observate în apropierea satului Malaya Loknya din districtul Sudzansky. Subunități ucrainene, formate din peste 100 de soldați, care au acționat cu sprijinul tancurilor și artileriei, au fost contracarate de militarii ruși aduși în această zonă. După cum susține presa rusă, în ultimele 24 de ore, aici au fost distruse: 50 de soldați, un tanc și trei vehicule blindate ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

De asemenea, trupele ucrainene au atacat și lângă satul Ruseke Porechnoye din districtul Sudzansky și satul Nechaev din districtul Bolshesoldatsky. Trei atacuri de acest fel au fost respinse, partea rusă afirmând că 30 de soldați ucraineni și patru vehicule blindate au fost distruse.

În același timp, în direcția satului Komarivka din districtul Kurenivsky, a fost respins un atac ucrainean, în care au fost implicați 20 de militari și trei vehicule blindate. Pe timpul luptelor, pierderile Forțelor Armate ale Ucrainei s-au situat la nouă soldați.

Dintr-un bilanț prezentat de Ministerul rus al Apărării, rezultă faptul că, în ultima zi de confruntări, armata ucraineană a pierdut 300 de militari și 14 unități de tehnică blindată, între care un tanc, o mașină de luptă a infanteriei, un transportor blindat și 11 mașini blindate. De asemenea, la acestea se adaugă șapte automobile, o instalație de artilerie, tehnică de geniu, două stații de război electronic și un radar de descoperire a țintelor aeriene de tip CT-68.

Potrivit datelor prezentate de reprezentanții ministerului, în total, în timpul luptelor de pe direcția Kursk, inamicul a pierdut peste 5.800 de militari, 72 de tancuri, 31 de mașini de luptă ale infanteriei, 58 de transportoare blindate, 388 de mașini blindate, 177 de automobile, 37 de instalații de artilerie, cinci lansatoare de rachete antiaeriene, 11 lansatoare multiple de proiectile reactive, nouă stații de război electronic, un radar de luptă contrabaterie, un radar de apărare antiaeriană și cinci unități de tehnică de geniu, inclusiv o instalație de deminare UR-77.

Ca de obicei, veridicitatea acestor informații nu poate fi confirmată din alte surse, iar oficialii militari ruși nu spun nimic despre pierderile proprii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel