Rusia va participa la întâlnirea OSCE. Ucraina și țările baltice boicotează reuniunea

Sursă foto: nrcu.gov.ua
Sursă foto: nrcu.gov.ua

Ucraina, Lituania, Letonia și Estonia au decis să boicoteze întâlnirea Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) de la Skopje din cauza deciziei de a permite ministrului rus de externe să participe, relatează Reuters.

Participarea lui Serghei Lavrov la întâlnire va oferi Moscovei o oportunitate de propagandă și „risc să legitimeze agresorul Rusia ca membru legitim al comunității noastre de națiuni libere”, au declarat marți miniștrii de externe ai Lituaniei, Letoniei și Estoniei.

De asemenea, Ucraina a anunțat marți că ministrul său va boicota o reuniune a OSCE în Macedonia de Nord săptămâna aceasta, deoarece ministrul rus de externe Serghei Lavrov intenționează să participe, pentru prima dată la invazia de 21 de luni a Ucrainei.

Rusia a abuzat de regulile consensului din organizație, a recurs la „șantaj și amenințări deschise” și ține trei reprezentanți ucraineni la OSCE în închisoare pentru 500 de zile, a anunțat pe Facebook Oleh Nikolenko, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, va participa săptămâna aceasta la reuniunea OSCE în Macedonia de Nord, a declarat un oficial american, în ciuda boicotului celor patru țări.

Un înalt oficial al Departamentului de Stat a declarat că Blinken va participa la reuniune, din solidaritate cu gazdele din Macedonia de Nord și cu ceilalți membri ai OSCE.

Lavrov a spus că va participa la reuniunea miniștrilor de externe OSCE dacă Bulgaria își deschide spațiul aerian. El a spus că unele țări occidentale au cerut întâlniri cu el.

Spațiul aerian bulgar este închis aeronavelor rusești ca parte a sancțiunilor europene împotriva Rusiei din cauza războiului din Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel