Rusia va menține navele de desant ale Flotei de Nord în acvatoriul Mării Negre

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 26.04.2021, că cele două nave mari de desant dislocate în Marea Neagră, Aleksandr Otrakovsky și Kondopoga, deocamdată, vor rămâne în regiune.

Publicitate

,,Navele mari de desant ale Flotei de Nord vor continua să îndeplinească misiuni în acvatoriul Mării Negre, în conformitate cu planul marșului de lungă durată”, se arată într-un comunicat de presă al flotei, preluat de agenția Interfax.

Reprezentanții Flotei de Nord au precizat faptul că, în cursul săptămânii trecute, echipajele navelor de desant Aleksandr Otrakovsky și Kondopoga au îndeplinit misiuni comune cu Trupele Regiunii Militare Sud.

Pe 22 aprilie, în Crimeea, s-a desfășurat etapa principală a exercițiului Trupelor Regiunii Militare Sud și Trupelor de Desant Aerian. Potrivit datelor prezentate de Ministerul rus al Apărării, la manevre au participat peste 10.000 de militari și aproximativ 1.200 de unități de armamente și tehnică militară, inclusiv peste 40 de nave de luptă și 20 de nave de asigurare.

Pentru participarea la exercițiu, în Marea Neagră au sosit nave mari de desant de la Flota de Nord și Flota din Marea Baltică, precum și vedete de desant de la Flotila din Marea Caspică. De asemenea, în Crimeea, au fost relocate aproximativ 50 de avioane de luptă.

După încheierea exercițiului, peste 20 de nave ale Flotei din Marea Neagră au revenit în punctele de dislocare permanentă, iar avioanele de luptă au fost redislocate pe aerodromurile de bază.

Comentariul autorului: Decizia de menținere în Marea Neagră a navelor de desant ale Flotei de Nord confirmă faptul că Rusia nu va retrage de la frontiere întregul dispozitiv militar creat în ultimele săptămâni.

O parte dintre echipamentele militare vor fi menținute atât în vestul Rusiei, cât și în Peninsula Crimeea. Acest lucru ar facilita o reacție mai rapidă a părții ruse în cazul deteriorării situației de securitate din Donbas. În același timp, prezența unui nucleu de trupe rusești la frontieră va descuraja Ucraina de la declanșarea unor acțiuni ofensive în regiune.

Trebuie precizat faptul că, deocamdată, reprezentanții ruși nu au anunțat ce se va întâmpla cu celelalte capabilități de desant maritim dislocate în Marea Neagră, respectiv două nave de desant ale Flotei din Marea Baltică și nouă vedete de desant ale Flotilei din Marea Caspică. Este posibil ca, în perioada următoare, acestea să părăsească Marea Neagră.

O decizie în acest scop va avea în vedere și faptul că, pe 24 aprilie, în Marea Neagră a revenit și nava mare de desant Novocherkassk a Flotei din Marea Neagră. Aceasta a îndeplinit misiuni de transport maritim către portul sirian Tartus, în cadrul operațiunii denumite Expresul sirian.

În ceea ce privește retragerea trupelor ruse de la frontiere se pare că aceasta continuă, atât pe cale aeriană, cât și pe cale terestră (marșuri combinate pe șosea și pe calea ferată). Retragerea militarilor ruși a fost confirmată și de SUA, care în ultimele zile cercetează intens Regiunea Mării Negre cu drone strategice RQ-4 Global Hawk. Astfel, purtătorul de cuvânt al Pentagonului a declarat că o parte a trupelor rusești staționate la frontiera cu Ucraina au fost retrase deja.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel