Rusia va fi forțată să își reducă atacurile într-o lună și jumătate, afirmă un comandant ucrainean

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Sursa foto: General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Sursa foto: General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Rusia nu va putea menține mult timp amploarea atacurilor sale în mai multe sectoare, deoarece "capacitățile sale nu sunt nelimitate", a declarat generalul Oleksandr Pivnenko, comandantul Gărzii Naționale a Ucrainei, într-un interviu cu Ukrinform publicat la 25 iulie.

Trupele Moscovei au exercitat o presiune tot mai mare asupra Ucrainei de-a lungul liniei de front, încercând să străpungă apărarea ucraineană în apropiere de orasul Pokrovsk și capturând în același timp partea de est a Ceasov Iar.

De asemenea, Ucraina a fost nevoită să se retragă din Krînkî, pe malul estic al râului Dnipro, în regiunea Herson.

Forțele Kievului au reușit să oprească înaintarea rusă în apropiere de Harkov, dar Rusia continuă să dețină o mână de așezări în zonă.

,,Capacitățile ofensive ale inamicului nu sunt nelimitate, având în vedere pierderile pe care le suferă", a declarat Pivnenko pentru Ukrinform.

,,Peste încă o lună și jumătate, ei nu vor mai putea efectua atacuri în mai multe direcții deodată și vor trece la apărare".

Pivnenko a subliniat că, într-un moment în care Rusia își va suplimenta trupele, Ucraina trebuie să acorde atenție pregătirii propriilor rezerve și armament. Dacă Ucraina planifică "cu un pas înaintea Rusiei, atunci totul va fi bine", a adăugat el.

,,Cel mai important lucru care poate fi făcut acum este instruirea, dezvoltarea centrelor de instruire, achiziționarea de arme și echipamente militare, producția de echipamente militare, drone, vehicule blindate, sisteme de apărare aeriană, sisteme portabile de apărare aeriană și muniție", a declarat Pivnenko.

Moscova dislocă în prezent aproximativ 520.000 de soldați în Ucraina și intenționează să crească acest număr la 690.000 până la sfârșitul anului, potrivit comandantului-șef al forțelor armate ucrainene Oleksandr Sîrskîi.

,,Când vine vorba de echipament, există un raport de 1:2 sau 1:3 în favoarea lor", a declarat recent Sîrskîi pentru The Guardian.

Armata ucraineană a declarat că Rusia a pierdut peste 570.000 de soldați uciși sau răniți până la sfârșitul lunii iulie.

Rusia a pierdut 572 300 de soldați în Ucraina de la începutul invaziei sale pe scară largă, la 24 februarie 2022, a raportat la 26 iulie Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Acest număr include 950 de pierderi suferite de forțele ruse chiar în ultima zi.

Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 8 320 de tancuri, 16 050 de vehicule blindate de luptă, 21 414 vehicule militare de diferite tipuri și rezervoare de combustibil, 15 840 de sisteme de artilerie, 1 125 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 904 sisteme de apărare aeriană, 363 de avioane, 326 de elicoptere, 12 683 de drone, 28 de nave și bărci și un submarin.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel