Rusia susține că Ucraina încearcă să pătrundă în regiunea Belgorod: Situația de la graniță este „dificilă, dar sub control”

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Forțele ucrainene ar putea încerca să treacă granița în regiunea Belgorod din Rusia, a afirmat guvernatorul regional Viaceslav Gladkov la 27 august. Kievul nu a comentat afirmațiile, care nu au putut fi verificate independent. Declarația vine în contextul în care incursiunea transfrontalieră a Ucrainei în regiunea vecină Kursk a ajuns la trei săptămâni. Regiunea Belgorod este situată între regiunile Kursk și Voronej din Rusia și se învecinează cu regiunile Sumy, Harkov și Luhansk din Ucraina.

Șeful regiunii Belgorod din vestul Rusiei a declarat că situația de la granița cu Ucraina este „dificilă, dar sub control”, după rapoartele privind un atac ucrainean desfășurat marți.

Belgorod și alte zone de frontieră au fost în stare de alertă maximă de când Ucraina a lansat un atac fulger asupra regiunii vecine Kursk în urmă cu trei săptămâni și a rupt o felie de teritoriu din care Rusia încă luptă pentru a o elibera.

„Există informații potrivit cărora (Ucraina) încearcă să treacă granița regiunii Belgorod”, a scris Gladkov pe canalul său Telegram.

„Potrivit Ministerului rus al Apărării, situația la frontieră rămâne dificilă, dar sub control”. Rapoarte ale presupuselor atacuri au apărut și pe canalele rusești de Telegram .

Potrivit canalului Mash, aproximativ 200 de trupe ucrainene au atacat punctul de trecere a frontierei de la Nekhoteyevka și alte 300 la Shebekino.

Un alt canal de Telegram, ''Shot'', a susținut că forțele ucrainene au fost împinse înapoi de la Nekhoteyevka după ce au suferit pierderi și a susținut că nu au avut loc confruntări la Shebekino.

Shot a subliniat că frontul de lângă Shebekino, care se află chiar peste graniță de orașul ucrainean Vovchansk, aflat în dificultate, a fost împins mai la sud după ce Rusia și-a lansat ofensiva în regiunea Harkov în luna mai.

Nekhoteyevka se află, de asemenea, la granița regiunii ucrainene Harkov, la aproximativ 6 kilometri (aproape 4 mile) de așezarea ucraineană Kozacha Lopan și la aproximativ 30 de kilometri (aproape 20 de mile) nord de Harkov.

Au existat mai multe semne că incursiunea Ucrainei în regiunea Kursk se extinde asupra regiunii Belgorod. O unitate a Batalionului 252 ucrainean pare să fi intrat în satul Poroz pe 10 august.

Rusia a susținut, de asemenea, că Ucraina a atacat fără succes punctul de control de frontieră Kolotilovka la 12 august.

Anterior, Shebekino a devenit un punct-cheie în timpul unei incursiuni transfrontaliere efectuate anul trecut de milițiile anti-Kremlin care luptă de partea Ucrainei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel