Rusia susţine că a testat o versiune modernizată a complexului de rachete antiaeriene Pantsir

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata Serbiei a decis să achiziţioneze un sistem de rachete hipersonice ruse cu rază scurtă de acţiune de tip Pantsir-S.
Armata Serbiei a decis să achiziţioneze un sistem de rachete hipersonice ruse cu rază scurtă de acţiune de tip Pantsir-S.

Armata rusă a testat cea mai recentă versiune a complexului de rachete antiaeriene Pantsir. Testul a avut loc în luna martie, a declara comandantul Trupelor de Apărare Antiaeriană și Apărare Antirachetă și locțiitor al comandantului Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, general locotenent Iuri Grehov, potrivit agenției de știri TASS.

O particularitate a noului complex de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-SM o reprezintă noul radar cu sistem de antene fazate, care permite descoperirea și urmărirea țintelor până la o distanță maximă de 75 de kilometri.

Noul complex Pantsir-SM este dezvoltat pentru Forțele Armate ale Federației Ruse, în scopul înlocuirii complexelor Pantsir-S1 aflate în înzestrare.

În noua versiune, complexul va primi o rachetă nouă, cu viteză mare și cu bătaie crescută de două ori, la 40 de kilometri.

Complexul Pantsir este destinat pentru apărarea apropiată a obiectivelor civile și militare, inclusiv a complexelor de apărare antiaeriană cu rază mare de acțiune.

Comentariu DefenseRomania: Este posibil ca testarea unei noi versiuni a complexului de rachete antiaeriene Pantsir să vină ca urmare a faptului că acest sistem nu şi-a dovedit utilitatea în războiul din Siria.

Pe 21 ianuarie, în cursul unui atac al aviației israeliene asupra unor obiective ale forțelor de elită Quds, aparținând Gărzii Revoluționare Iraniene, apărarea antiaeriană siriană a intervenit încercând să oprească atacul israelian. Asta în ciuda faptului că sirienii fuseseră avertizați de către armata israeliană să nu intervină. În condițiile date aviația israeliană a atacat cu rachete aer-sol mai multe ținte iraniene și siriene în jurul Damascului, printre acestea aflându-se și sisteme avansate de apărare antiaeriană de tip Pantsir S1.

Nu a fost prima oară când mai multe sisteme Pantsir S1 au fost distruse de aviația israeliană. În 2018, pe 10 mai, a fost un alt moment când sistemul antiaerian rusesc și-a arătat eficiența limitată în confruntarea cu Forțele Aeriene Israeliene care atacau poziții iraniene din Siria, de unde fuseseră lansate rachete asupra Înălțimilor Golan. În urma răspunsului israelian, câteva sisteme Pantsir S1 active în confruntare au fost distruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel