Imagini și înregistrări video care par să arate un ''Abrams ucrainean'' în flăcări au început să circule pe rețelele de socializare la începutul zilei de astăzi.
It appears that 1 of the 31 M1A1 Abrams Tanks sent to Ukraine ???????? by the US ???????? has gotten destroyed by Russian Forces
— Ukraine Battle Map (@ukraine_map) February 26, 2024
Unfortunately, this was inevitable pic.twitter.com/O96urzKCdZ
La momentul incidentului, se spune că tancul ar fi operat în apropierea orașului Avdiivka din regiunea Donetsk, în estul Ucrainei, pe care forțele rusești l-au preluat recent după luni de lupte grele, înregistrând pierderi semnificative. Oficialii americani au confirmat în septembrie anul trecut că 31 de tancuri M1 Abrams au fost livrate forțelor armate ucrainene.
The first confirmed loss of a US-supplied M1A1 Abrams main battle tank in service of the Armed Forces of Ukraine.
— Status-6 (Military & Conflict News) (@Archer83Able) February 26, 2024
The tank caught fire after being hit by the Russians near Avdiivka in Donetsk Oblast. pic.twitter.com/Uuk3bvtSil
Nu se știe ce ar fi putut fi folosit pentru a ataca tancul, ce s-a întâmplat cu echipajul acestuia și dacă forțele ucrainene au fost în măsură să îl recupereze sau dacă rușii se pregătesc să-l captureze de pe front, mai ales că Moscova oferă recompensă militarilor ruşi care distrus echipamente militare occidentale.
O imagine realizată cu o dronă arată tancul Abrams după ce a fost atacat. Pe ecranul controler-ului portabil cu care este operata drona, se poate observa ca tancul a fost serios avariat iar în partea din spate este cuprins de flăcări.
Nu știm în acest moment ce ar fi putut fi folosit pentru a ataca Abrams-ul ucrainean și există întotdeauna posibilitatea ca mai multe tipuri de muniție să fi fost folosite.
Tancurile rusești și ucrainene și alte vehicule blindate poartă acum în mod obișnuit o armură suplimentară de tip cușcă pe partea superioară a turelei și în jurul altor zone vitale pentru a respinge atacurile cu drone kamikaze.
În cazul de faţă,Abrams-ul nu avea o astfel de ''armură suplimentară improvizată''. Dispozitivele de bruiaj de război electronic anti-dronă montate pe vehicule devin, de asemenea, din ce în ce mai obișnuite.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News