Rusia și China o țin dintr-un exercițiu în altul. Cele două țări își continuă manevrele navale comune în Marea Japoniei

Ionel Copcea |
Data publicării:
Navel ale Flotei ruse / Ministerul rus al apărării
Navel ale Flotei ruse / Ministerul rus al apărării

Serviciul de presă al Flotei ruse din Oceanul Pacific (FROP) a anunțat că, pe 21.09.2024, în Orientul Îndepărtat a început executarea exercițiului naval ruso-chinez Belbu/Interacțiunea-2024.

“Un detașament comun format din nave de luptă aparținând FROP și Forțelor Navale ale Chinei a ieșit pe mare din Vladivostok pentru desfășurarea de exerciții comune, se arată într-un comunicat de presă al FROP”, preluat de agenția Interfax.

Din partea rusă, în compunerea detașamentului comun se află distrugătoarele Amiral Panteleev și Amiral Tributs, navele mici antisubmarin MPK-82 și MPK-107, precum și nava mică purtătoare de rachete Smerch, toate din structura FROP. Forțele Navale ale Armatei Populare de Eliberare a Chinei sunt reprezentate la manevre de distrugătoarele Xining și Wuxi, fregata Lin Yi și nava de aprovizionare Taihu.

Potrivit oficialilor militari ruși, “timp de o săptămână, în zone maritime din Marea Japoniei, detașamentul mixt de nave va desfășura acțiuni de respingere a unor atacuri simulate din aer, apă și mediul subacvatic, va executa manevre comune și va asigura securitatea navelor de luptă atunci când acestea staționează într-o zonă neprotejată”.

În timpul antrenamentului, echipajele navelor ruse și chineze vor executa trageri de artilerie și o serie de exerciții privind întrebuințarea armamentelor antiaeriene și antisubmarin.

Înainte ca detașamentul navelor de război din cele două țări să părăsească baza navală Vladivostok, a avut loc o ceremonie oficială de deschidere a manevrelor bilaterale.

Navele chineze au sosit la Vladivostok într-o vizită de lucru pe 18 septembrie.

Sursa: militarynews.ru.

Comentariul autorului:

Trebuie subliniat faptul că, în ultimele luni, Rusia și China și-au intensificat cooperarea militară în regiunea Asia-Pacific.

Exercițiul comun ”Beibu/Interacțiunea-2024” al Forțelor Navale din Rusia și China are loc la numai câteva zile după ce nave de luptă din cele două țări au încheiat participarea la exercițiul strategic de comandament și stat major ”Ocean-2024”, desfășurat în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse.

În perioada 10-16 septembrie, aceleași patru nave de luptă și auxiliare din China au desfășurat manevre comune cu o grupare navală a FROP, din care au făcut parte crucișătorul purtător de rachete Varyag, fregata Mareșal Shaposhnikov, distrugătorul Amiral Panteleev, precum și corvetele Sovershenny, Rezsky și Aldar Tsydenzhapov. Acțiunile navelor de luptă au fost susținute de peste 10 avioane și elicoptere aparținând Aviației navale a FROP și Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse

Între altele, navele de luptă din cele două țări au executat trageri de artilerie și lansări de rachete asupra unor ținte aeriene și de la suprafața apei. Pe timpul activităților practice, gruparea navală comună ruso-chineză a respins un atac cu drone maritime și aeriene ale unui adversar convențional.

Apropierea armatelor din cele două state se manifestă în primul rând la nivelul Forțelor Navale și Forțelor Aeriene.

Astfel, nave de luptă și bombardiere strategice ruse și chineze desfășoară activități comune de patrulare și interacțiune, atât în Marea Japoniei, cât și în Oceanul Pacific. Acțiunile bilaterale vizează în special SUA și Japonia, care, alături de Coreea de Sud, reprezintă potențiali adversari în regiune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel