Rusia și China au început exerciții comune în Marea Chinei de Sud. Manevrele navale se concentrează pe apărarea antiaeriană și lupta antisubmarin

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Flotei ruse din Oceanul Pacific (FROP) a anunțat, pe 15.07.2024, că, în portul chinez Zhanjiang, a avut loc ceremonia de deschidere a exercițiului naval comun ruso-chinez “Cooperarea maritimă - 2024”, relatează militarynews.ru și tvzvezda.ru.

Potrivit planului de desfășurare a exercițiului, luni, un detașament comun de nave rusești și chineze va părăsi portul Zhanjiang pentru a executa manevre pe mare.

Din compunerea detașamentului fac parte corvetele Gromky și Rezky aparținând FROP, distrugătorul Yinchuan, fregatele Dali și Hengshui, precum și nava de aprovizionare Weishanhu din cadrul Marinei chineze.

“Exercițiul ruso-chinez Cooperarea maritimă - 2024 se desfășoară în perioada 15-17 iulie”, se arată într-un comunicat de presă al FROP, preluat de agenția Interfax.

“În timpul manevrelor pe mare, echipajele navelor FROP și ale Marinei chineze vor desfășura exerciții comune de apărare antiaeriană, exerciții antisubmarin, cu participarea Aviației navale chineze, și vor practica, de asemenea, aprovizionarea navelor din mișcare. În același timp, marinarii din cele două țări vor lua parte la antrenamente de salvare pe mare”, au precizat reprezentanții FROP.

Pe 12 iulie, FROP a anunțat sosirea corvetelor rusești Gromky și Rezky în portul chinezesc Zhanjiang.

Potrivit informațiilor oficiale, în portul Zhanjiang se află sediul Flotei de Sud a Marinei chineze, a cărui zonă operațională include Marea Chinei de Sud și Golful Tonkin.

După cum au anunțat reprezentanții FROP, primul exercițiu naval comun cu Marina chineză a avut loc în anul 2005, în Marea Galbenă. Începând din 2012, acestea se desfășoară în mod regulat, în diverse regiuni.

Agenția Interfax a informat că Rusia și China efectuează, de asemenea, patrule navale comune în regiunea Asia-Pacific. Din partea rusă, la acestea participă îndeosebi corveta Soverhenny a FROP.

Pe 13 iulie, Ministerul rus al Apărării a raportat că, în timpul unei patrule comune în Marea Filipinelor, nave de luptă din Rusia și China au executat un exercițiu de artilerie cu trageri practice și au simulat lansarea de rachete cu complexele de la bord.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel