Rusia se bucură de un succes timpuriu odată cu începerea contraofensivei majore în regiunea Kursk

S.I. Catalin |
Data publicării:
Militari ai Forţelor Armata Ucrainene. Sursa foto: Glavcom.ua.
Militari ai Forţelor Armata Ucrainene. Sursa foto: Glavcom.ua.

Canalul de Telegramă Rybar, care se presupune că are legături strânse cu Statul Major al Armatei Rusiei, a raportat la sfârșitul zilei de 10 septembrie începutul contraofensivei Moscovei în districtul Korenevski din regiunea Kursk și a raportat ciocniri în mai multe așezări, inclusiv Gordeevka și Vnezapnoe, la marginea vestică a zonei ocupate de Forțele Armate ale Ucrainei (AFU).

Un al doilea blogger militar pro-Kremlin, Dva Mayora, a relatat că Rusia a desfășurat unități de elită din Regimentul 51 de Parașutiști și Brigada 155 de Pușcași Marini în sprijinul ofensivei, potrivit KyivPost.

Se susține că trupele ruse înaintau în apropierea satelor Biakhovo, Snagost și Apanasovka și a postat o înregistrare video care ar fi arătat imagini cu capturarea a nouă ucraineni lângă satul rus Snagost. El a afirmat că luptele erau în curs de desfășurare în orașul Viktorovka.

Alte canale pro-ruse, inclusiv grupul Sever, Zapiski Veterana și MASH, au raportat că mai multe așezări au fost „eliberate” de către forțele ruse, susținând că au fost recucerite până la 150 de kilometri pătrați (58 de mile pătrate).

Deși afirmațiile sunt în prezent imposibil de verificat, canalul ucrainean OSINT ''DeepState'' pare să confirme parțial că forțele Moscovei au început o contraofensivă, afirmând că „situația pe flancul stâng al grupului ucrainean de trupe din regiunea Kursk s-a înrăutățit”.

DeepState a publicat imagini cu o coloană blindată rusă despre care a afirmat că a fost desfăşurata peste Seim, principalul râul din regiunea Kursk. De asemenea, a raportat că forțele ruse, care au cucerit satul Korenevo după retragerea forţelor ucrainene, se deplasau în direcția Snagost.

Analistul militar Yan Matveiev a sugerat că obiectivul principal al rușilor este de a-și elibera forțele care sunt blocate în prezent în districtul Glushkovsky și apoi să încerce să taie rutele logistice ucrainene. El susține că apărarea trupelor ucrainene în aceste zone este puternică și, dacă ofensiva Moscovei eșuează, atunci vor avea mai multe forțe blocate între râul Seim și frontieră.

Bloggerul militar ucrainean „Resident” susține că locația și momentul contraofensivei nu sunt surprinzătoare și afirmă că Oleksandr Sîrskîi, comandantul-șef al Ucrainei, l-a avertizat pe președintele Volodimir Zelenski că transferul recent al rezervelor de pe frontul Kursk pentru a consolida apărarea oraşului ucrainean Pokrovsk din regiunea Donețk va favoriza forțele ruse, care au strâns acum până la 40 000 de soldați în regiunea Kursk. Se presupune că Sîrskîi ar fi spus că acest lucru ar amenința forțele sale de pe ambele fronturi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel