Rusia se apropie de orașul strategic ucrainean Pokrovsk. Armata ucraineană: Pregătirea pentru apărare a intrat în linie dreaptă

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Ucrainenii nu-și fac iluzii că rușii nu vor ajunge la Pokrovsk și au amenajat orașul pentru a rezista cât mai mult posibil în fața atacurilor rusești. Zonele amenințate, aflate la est și sud de oraș, au fost sigilate. Dar oare cât vor rezista artileriei rusești care nivelează efectiv localități întregi, inclusiv orășele mai mici?

Șeful administrației militare a orașului Pokrovsk, Serhiy Dobryak, a prezentat pe 25 octombrie principalele măsuri luate pentru a pregăti localitatea pentru apărare. De la începutul invaziei, Pokrovskul a fost văzut ca unul din punctele cheie pentru apărare în regiunea Donețk.

„Această activitate (de pregătire a apărării – nota autorului) nu s-a oprit de la începutul (invaziei) la scară largă. Și mergem - deja intrăm în oraș, unde au fost construite mai multe aliniamente (de apărare – nota autorului)”, a precizat Dobryak, pe 25 octombrie, pentru publicația Suspilne.

Pokrovskul este inclus în aceeași operație de apărare cu orașul vecin Mirnograd, aflat la doi km est. Două brigăzi ucrainene sunt alocate pentru a lupta pe pozițiile amenajate din timp, potrivit lui Dobryak.

„Avem un plan comun cu Myrnograd. Avem două brigăzi atașate la noi care au elaborat un plan. Conform planului, suntem, să spunem, înainte de termen (cu amenajarea apărării – nota autorului)", a spus Dobryak.

Apărarea din zona de sud-est și sud, dispusă sub forma unui arc de cerc, se află la aproximativ 5 – 8 km de periferiile orașului Pokrovsk, iar forțele ruse au intrat deja în contact, în unele puncte, cu trupele ucrainene alocate efortului de apărare apropiată a orașului.

„De la noi (din Pokrovsk – nota autorului), cel mai apropiat punct extrem (al frontului – nota autorului) este Lysivka - Sukhyi Yar, și este la 6,7 ​​kilometri. Și (forțele ucrainene – nota autorului) s-au sprijinit pe el. Și forțele ruse nu pot trece”, a spus Dobryak.

Potrivit acestuia, forțele ucrainene au închis complet arcul de apărare SE – S, începând cu localitatea Lysivka (6 – 7 km SE Pokrovsk) și terminând cu Shevchenko (5 – 6 km S-SV de Pokrovsk).

 

Orașul Pokrovsk este în raza artileriei și dronelor rusești.

 

Dobryak a spus că artileria rusă „ajunge” în orice punct al orașului. „Artileria de calibru 122 și 152 operează în oraș, acoperă întregul oraș. Dronele FPV acoperă o parte a orașului", a menționat Dobryak.

Când frontul s-a apropiat de Pokrovsk la o distanță de 10 kilometri pe 9 august, locuiau în oraș 48.000 de oameni, a spus oficialul. La 25 octombrie, au mai rămas ceva mai puțin de 12.000 de persoane, dintre care aproximativ jumătate sunt angajați ai întreprinderilor de infrastructură critică. În oraș sunt și 59 de copii, iar aceste familii ar trebui să plece în următoarele două săptămâni, a adăugat Dobryak.

Nota autorului: Rapoarte încă neconfirmate indică faptul că subunități rusești înaintate luptă la sol în Lysivka.

De asemenea, orășelul Selidove, un punct important pentru apărarea îndepărtată a Pokrovskului, este supus unui bombardament intens de artilerie. Situat la 14 – 16 km SE Pokrovsk, localitatea Selidove avea aproximativ 24.000 de locuitori înainte de război.

„Rușii distrug: permanent sisteme MLRS, artilerie și altele asemănătoate. Rușii pur și simplu șterg orașul de pe fața pământului", a spus, referindu-se la Selidove, un militar al Brigăzii 68 Vânători de Munte, citat de Suspilne (17 octombrie).

Conform unor rapoarte neconfirmate din 25 octombrie,  subunitati rusesti luptau la sol în estul și centrul  Selidove.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel