Val de atacuri ucrainene pe aeroporturile militare din Rusia. Posibilă lovitură la un depozit de combustibil special pentru MiG-31K. Ucraina continuă avansul în Kursk

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
MiG-31K, care poate transporta racheta Kinzhal / ministerul rus al apărării, facebook
MiG-31K, care poate transporta racheta Kinzhal / ministerul rus al apărării, facebook

Regiunile Voronej și Kursk raportează atacuri pe scară largă cu drone și rachete. Mai multe locuri sunt în flăcări chiar în Voronej. Localnicii raportează o explozie pe aeroportul militar de acolo. Cel mai înalt nivel de pericol a fost declarat în regiunea Lipețk, scrie Ukrainska pravda făcând referire la autoritățile ruse de acolo.

Pe rețelele de socializare apar înregistrări din regiunea Voronej (granița cu regiunile Kursk și Belgorod) care arată explozii.

Localnicii susțin că este foarte probabil că o explozie a avut loc pe aeroportul militar din Baltimore, care se află la periferia orașului, scrie Ukrainska pravda.

Primele informații vorbesc despre un atac cu dronă; Alexander Gusev, guvernatorul regiunii Voronej, a anunțat doborârea mai multor drone ucrainene, despre care el a spus că nu au scopul de a provoca pagube.

Potrivit Ukrainska Pravda, canalele rusești Telegram au raportat că dronele au atacat un total de trei aeroporturi rusești. Pe lângă Voronej, presa locală mai scrie că SBU și Forțele de Apărare au atacat aerodromurile militare rusești din Kursk și Borisoglebsk cu ajutorul dronelor - acesta este cel mai mare atac simultan al Ucrainei asupra aerodromurilor.

Au existat și informații despre un atac asupra aerodromului militar „Savasleyka” din regiunea Nijni Novgorod, de unde decolează avioanele de interceptare MiG-31K de pe care sunt lansate rachetele Kinjal. Distanța de la Savasleyka până la granița cu Ucraina este de aproximativ 660 km în linie dreaptă, conform Google Maps.

 

Rezultatele loviturilor sunt vizibile. Serviciul prin satelit NASA arată un incendiu puternic în zona de descărcare și depozitare a combustibilului, scrie Defense Express, care notează: MiG-31 folosește un combustibil destul de specific - kerosenul T-6. Acesta este un combustibil special, stabil la căldură, care este proiectat pentru zboruri supersonice la mare altitudine, în care kerosenul este încălzit la 100-150 de grade. În mod oficial, MiG-31 are voie să utilizeze alți combustibili, de exemplu, cel mai obișnuit kerosen RT, dar cu restricții corespunzătoare asupra modurilor de zbor. De exemplu, fără zboruri supersonice la mare altitudine și fără ele, lansarea „Kinjal” Kh-47 este imposibilă”.

Miercuri dimineață, apărarea antiaeriană a Rusiei a declarat că a distrus 117 drone ucrainene și patru rachete balistice în zonele de frontieră, inclusiv Kursk și Voronej.

Rapoarte despre un atac cu rachete și din regiunea Kursk.

 

Ucraina avansează în regiunea Kursk, peste 100 de soldați ruși au fost capturați într-o zi

 

În timpul zilei, armata ucraineană a avansat de la unu la doi kilometri în diferite părți ale regiunii Kursk și a capturat, de asemenea, peste 100 de soldați ruși.

Dimineața, comandantul șef al Forțelor Armate Oleksandr Sîrskîi a raportat șefului statului despre situația din toate zonele principale, precum și despre operațiunea din regiunea Kursk.

Zelenski i-a instruit pe șefii Armatei să consolideze pozițiile de apărare din est din pachetele de ajutor furnizate în prezent de partenerii occidentali, arată tot publicația citată, care citează canalul de Telegram al președintelui Zelenski.

„Facem noi progrese în regiunea Kursk. Unu-doi kilometri în diferite zone de la începutul zilei. Și peste 100 de soldați ruși capturați în aceeași perioadă. Sunt recunoscător tuturor celor implicați”.

Pe 6 august, propagandiştii ruşi au anunţat infiltrarea Forţelor Armate ale Ucrainei în districtul Sudja din regiunea Kursk.

Pe 11 august, agenția AFP, citând un oficial ucrainean de rang înalt, a raportat că mii de militari ucraineni participă la o operațiune militară în regiunea Kursk. S-ar părea că este vorba despre 3 brigăzi care dispun de forțe de infanterie, antiaeriană, artilerie, genistică și logistică, însumând aproximativ 10 mii de militari.  

Oleksandr Sîrskîi, șeful Forțelor Armate, a anunțat că trupele ucrainene controlează aproximativ 1.000 de metri pătrați. km în regiunea Kursk. Pe 13 august, Zelenski a anunțat controlul a 74 de așezări din regiunea rusă.

 

WSJ: Rusia retrage unele trupe din Ucraina pentru a fi redistribuite la Kursk

 

Rusia își retrage o parte din forțele armate din Ucraina ca răspuns la ofensiva trupelor ucrainene pe teritoriul rus, au declarat oficiali americani, care nu au precizat câte trupe transferă Rusia de pe frontul de la Kursk, scrie WSJ.

Potrivit publicației, acesta este primul semn că operațiunea Kievului de la Kursk obligă Moscova să-și regrupeze forțele.

În același timp, purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate Ruse, Tavria Dmîtro Likhova, într-un comentariu pentru Politico, a raportat că un număr „relativ mic” de unități rusești au fost desfășurate pentru a răspunde invaziei din regiunea Kursk. 

„Rusia și-a redistribuit o parte din unitățile sale din regiunile Zaporijia și Herson din sudul Ucrainei”, a spus ofițerul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel