Rusia rămâne fără soldați și arme, susține criticul naționalist de la Kremlin, Igor Girkin

Armata rusă. Foto: Ministerul Apărării din Rusia
Armata rusă. Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Naționalistul rus Igor Girkin, alias Strelkov, a pus la îndoială planul actual al Rusiei de a câștiga războiul din Ucraina în scrisorile sale din închisoare. Potrivit acestuia, liderul Vladimir Putin se bazează prea mult pe rezultatul alegerilor prezidențiale americane și pe scăderea ajutorului pentru Ucraina.

Girkin, ale cărui scrisori au fost aduse în atenția Institutului SUA pentru Studierea Războiului (ISW), a recunoscut că nu are acces deplin la previziunile tactice din celula sa închisorii, dar a spus că Kremlinul încă nu a rezolvat problemele cu personalul și industria industrială, cele două slăbiciuni - armele insuficiente și militarii prea puțin pregătiți - fiind vizibile încă de la începutul războiului declanșat pe 24 februarie 2022.

Potrivit acestuia, Rusia „și-a exagerat capacitățile militare”, din cauza cărora industria rusă nu a putut produce atât cât era cu adevărat necesar. În același timp, susține că Rusia și-a „epuizat” sau „aproape și-a epuizat” deja rezervele de arme în război.

Astfel, Rusia ar putea fi supusă unui „test serios” până la sfârșitul anului 2024 și s-ar putea confrunta cu o criză militaro-economică, până la sfârșitul anului 2024 sau în 2025.

 

Rusia rămâne fără trupe și arme din cauza planificării proaste

 

Moscova are probleme nu numai cu echipamentele, ci și cu resursele umane. Girkin a remarcat că Rusia folosește personal instruit în război ca și cum ar fi „nesfârșite și inepuizabile”. Mai mult, potrivit lui, războiul deja „mâncase toate forțele profesionale ruse”, scrisorile sale sunt citate de analiștii americani.

Naționalistul rus a continuat spunând că Putin încearcă acum să rezolve problema recrutând mai multe trupe, ceea ce spune că este dăunător economiei, deoarece creează o problemă uriașă pentru piața muncii din Rusia, care caută deja sute de mii de muncitori.

Potrivit lui Girkin, totul este rezultatul unei planificări insuficiente pe termen lung și, în general, a unei planificări tactice slabe. Mai mult, Kremlinul reacționează la astfel de probleme doar atunci când devin „critic periculoase”.

El a continuat spunând în scrisori că Putin a pierdut timpul necesar pentru a corecta aceste „greșeli grosolane”. El a remarcat, de asemenea, că Kremlinul a irosit oportunitatea pe care Occidentul și Ucraina „au oferit-o cu bunăvoință” Rusiei  „prin propria lor incompetență”, cauzată de întârzierea ajutorului american aproape jumătate de an.

 

Girkin urmează traseul lui Prigojin? Din susținător, transformat în criticul Kremlinului

 

Igor Girkin, cunoscut și sub numele de Igor Strelkov, este un ofițer militar rus care a servit ca comandant militar al Republicii Populare Donețk și Novorossiya până la 14 august 2014.

Curtea Penală Internațională l-a condamnat la închisoare pe viață pentru rolul său în doborârea zborului Malaysia Airlines MH17 pe 17 iulie 2014, în care au murit toți cei 298 de pasageri și membri ai echipajului.

Ulterior, rușii l-au deposedat de toate funcțiile, iar apoi a lucrat ca blogger militar, a cărui informare și evaluare a situației de pe front a fost percepută ca sobră și relevantă chiar și în Occident. El a fost arestat anul trecut pentru că a criticat Kremlinul și acuzat de extremism, iar în prezent se află în închisoare, unde este de așteptat să petreacă patru ani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel