Rusia, rachetă hipersonică ”invinciblă”. SUA și-au stabilit strategia. Administrator NASA, implicare în proiect

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
racheta hipersonica
racheta hipersonica

Șeful Comandamentului Strategic al SUA nu vrea să spună dacă Statele Unite au dovezi ale dezvoltării rachetei hipersonice "invincibile" pe care Rusia ar deține-o. Totuși, armata americană a observat că atât Rusia, cât și China operează rachete hipersone cu capacități variate.

"Nu vă voi oferi detalii cu privire la mijloacele pe care le folosim pentru a urmări acest lucru (nr. - dezvoltarea rachetei hipersonice). Nu vă voi oferi niciun specific tehnic cu privire la capacitățile acestor rachete ", a declarat generalul John Hyten, potrivit defensenews.com.

"Dar vă pot spune că am observat că atât Rusia, cât și China, testează capacitățile hipersonice", a adăugat acesta.

Comentariile lui Hyten vin după ce președintele rus Vladimir Putin a afirmat în luna martie că Rusia a testat cu succes o nouă rachetă hipersonică "invincibilă", care ar putea călători cu viteze mai mari de 10 Mach.

Racheta de croazieră hipersonică Kinzhal, care va putea fi echipată cu arsenal nuclear poate "să depășească toate sistemele de apărare antiaeriană și anti-rachetă existente și, probabil, și cele ce vor apărea", a spus Putin.

Strategia lui Hyten este ca Statele Unite să se dezvolte mai agresiv în domeniul hipersonic, în special pe armele convenționale care ar putea fi folosite în teatrul de operațiune Asia-Pacific.

Statele Unite și-au efectuat propriile teste de arme hipersonice în ultimii ani, care "nu au fost pe deplin un succes", astfel că armata a încetat dezvoltarea și s-a regrupat.

Investiții masive în dezvoltarea hipersonică

După ani de investiții mici, Agenția de Proiecte și Cercetare în domeniul Apărării a mărit bugetul de la 85,5 milioane dolari în anul 2017 la 108,6 milioane dolari în 2018, totul pentru a impulsiona dezvoltarea hipersonică. Iar bugetul pe 2019 include nu mai puțin de 256,7 milioane de dolari, o creștere de 136%.

O parte a motivului pentru încrederea pe care SUA o are în dezvoltarea hipersonică este numirea lui Mike Griffin, fost administrator al NASA, pentru postul de subsecretar al apărării pentru cercetare și inginerie, spune John Hyten, șeful Comandamentului Strategic al SUA.

Dar dezvoltarea de arme hipersonice va ajuta Statele Unite doar în rezolvarea unei mici părți a problemei. Celălalt rămânea cea prin care SUA ar trebui să se asigure că sistemele americane de apărare antirachetă vor putea să contracareze un atac al unei rachete hipersone.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel