Rusia profită de lăsarea serii și lansează valuri de drone și rachete balistice. Jumătate din Ucraina, sub alertă aeriană

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Harta alertă aeriana Ucraina, 12 octombrie 2024
Harta alertă aeriana Ucraina, 12 octombrie 2024

În seara zilei de sâmbătă, 12 octombrie, Rusia a lansat un atac din nord, a fost anunțată o alertă aeriană în mai multe regiuni, printre care Sumi, Cernihiv și Poltava, Dnipropetrovsk, Donețk, Zaporijia, Herson, Mîkolaiv și Odesa.

În seara zilei de 12 octombrie, rușii au lansat rachete de tip necunoscut și 28 de UAV-uri atacau peste Ucraina, raportează media ucraineană. Forțele ucrainene au emis mai multe alerte către populație, în funcție de traseul dronelor și rachetelor lansate de ruși.

Alerta aeriană a fost emisă într-o serie de regiuni ale Ucrainei, în special din cauza lansării UAV-urilor de atac rusești.

Alertele au fost actualizate rapid, pe măsură ce dronele rusești își schimbau traiectoria.

Redăm în ordine cronologică, principalele evenimente petrecute până la momentul redactării materialului. Acțiunile din această seară arată intenția clară a rușilor de a obosi apărarea aeriană ucraineană. Rămâne de văzut dacă atacurile se vor prelungi toată noaptea și care ar putea fi țintele.

În jurul orei 19, Forțele Aeriene au raportat amenințarea cu drone de atac în regiunea Sumî, iar la 19:30  — că dronele de atac din regiunea Sumî se îndreptau spre regiunea Poltava și regiunea Cernihiv.

La ora 20, Forțele Aeriene au avertizat din nou că dronele din Regiunea Sumi se deplasează în Regiunea Cerhiiv, iar o dronă de atac se deplasează spre Myrhorod din Regiunea Poltava.

La ora 20:42, Forțele Aeriene au avertizat despre Shahed-urile din sudul regiunii Cernihiv, care se deplasează spre regiunea Kiev,

La 20:51, despre o dronă de atac care zboară pe un curs către districtul Brovarsky din regiunea Kiev.

La ora 20:31, Forțele Aeriene au anunțat că Șahedurile din regiunea Cernihiv se deplasează spre vest și că dronele de atac se deplasează prin regiunea Sumî în direcția sud-vest.

La 20:51 a fost anunțată o alertă aeriană pentru regiunea Kiev (fără orașul Kiev) și regiunea Cherkasî.

La 20:54, Forțele Aeriene au anunțat o amenințare balistică în regiunea Harkov, iar două minute mai târziu  , o amenințare balistică din nord-est. Câteva minute mai târziu a fost anunțată și o alertă în regiunea Kirovohrad.

Ulterior, au fost emise avertizări și pentru sudul Ucrainei.

21:02 A fost anunțată și o alertă aeriană în regiunile Dnipropetrovsk, Donețk, Zaporizhzhia, Herson, Mykolaiv și Odesa. Forțele aeriene au raportat o amenințare balistică și o țintă de mare viteză pe Odesa. Opinia publică a raportat explozia de la Odesa.

21:15 Forțele Aeriene au declarat că dronele au schimbat iar direcția:

  • mai multe grupuri de drone de atac în regiunea Cernihiv se deplasează în direcția sud-vest,

  • un UAV se deplasează în districtul Boryspil din regiunea Kiev,

  • un grup de drone se deplasează din regiunea Poltava spre vest,

  • UAV-uri zboară și din regiunea Sumî în regiunea Cernihiv.

  • De asemenea, este raportat despre lansarea KAB-urilor (bombe cu planare) în direcția Regiunii Sumî.

Forțele de apărare aeriană ale Ucrainei au doborât 24 de drone în regiunile Sumî, Poltava, Dnipropetrovsk, Mykolaiv și Herson. Două UAV-uri au fost pierdute în locație ca urmare a contramăsurilor luate de EW.

La 21:33 Alerta aeriană a fost anulată în regiunile Mykolaiv, Odesa și Herson.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel