Rusia pregătește să efectueze cel puțin cinci teste, anul viitor, cu noua sa rachetă balistică termonucleară intercontinentală grea, care a fost numită cea mai mare rachetă din istorie.
Etapa inițială a testelor va include două lansări ale rachetei, cu o machetă a ogivei, dintr-o instalație staționară de pe Cosmodromul Plesetsk asupra unei ținte din poligonul Kura (Peninsula Kamchatka). În total, sunt planificate cinci lansări. Una dintre acestea va fi efectuată dintr-un raion de poziție din Ținutul Krasnoyarsk, unde se află dislocată Divizia 62 Rachete din cadrul Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN).
Președintele Vladimir Putin a prezentat racheta RS-28 Sarmat (Satan-2 în clasificare NATO), anul trecut.
Rusia a lansat de test racheta balistică din nordul Rusiei în luna martie, pentru a-i studia comportamentul în timpul decolării. Guvernul rus spune că noua rachetă poate transporta o sarcină utilă de până la 15 focoase, are o rază de acțiune de 10.000 de kilometri și este capabilă să distrugă o zonă de dimensiunea Texasului, precizează The Moscow Times.
,,Sistemul de rachetă va fi pus în funcțiune în 2021 dacă va îndeplini condițiile necesare", a spus o sursă apropiată Ministerului rus al Apărării.
Dezvoltatorii lui Sarmat au întâmpinat o serie de dificultăți tehnice și logistice care au întârziat testele anterioare, scrie publicația. Testele de zbor ale rachetei trebuiau să înceapă în anul 2019, însă acestea au fost amânate din cauza unor probleme apărute la unele societăți aflate sub controlul agenției Roskosmos.
Ministerul Apărării nu a comentat știrea Vedomosti, dar un director din interiorul industriei de apărare care a rămas anonim a confirmat planurile de a începe testarea lui Sarmat la începutul anului 2020.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News