Rusia pregătește o ofensivă majoră în regiunea Kursk. Trupele ruse verifică acum punctele slabe ale apărării ucrainene

Blindate rusești / Foto: Armata rusă, facebook
Blindate rusești / Foto: Armata rusă, facebook

După ce, pe 6 august, forțele ucrainene i-au luat pe ruși prin surprindere, Moscova a angajat peste 50.000 de soldați să apere regiunea Kursk, au declarat oficialii ucraineni. 

Cel mai probabil, trupele ruse nu au lansat încă o ofensivă de amploare în regiunea Kursk. Această opinie a fost exprimată de un analist militar din Viena, Franz-Stefan Gady, scrie The Washington Post.

"Nu cred că putem vorbi despre o ofensivă rusă de amploare care să-i poată împinge pe ucraineni în acest moment. Cred că suntem încă în faza de formare, în faza preliminară înaintea unei ofensive mai mari. Și principalul obiectiv al trupelor rusului în acest moment este de a slăbi forțele ucrainene cu lovituri de artilerie și drone”, a spus el.

Potrivit acestuia, rușii verifică acum punctele slabe ale apărării ucrainene. „Este îngrijorător faptul că ucrainenii sunt deja în faza în care sunt împinși înapoi”, a adăugat Gady.

Publicația menționează că, în urma recentelor contraatacuri din regiunea Kursk, forțele ruse au recuperat jumătate din teritoriile pierdute, punând sub semnul întrebărilor cât timp va putea Kievul să mențină aceste poziții rusești.

Potrivit lui Konrad Muzyka, un analist militar la Rochan Consulting din Polonia, Ucraina trebuie să trimită mai multe unități în regiunea Kursk sau să atace în altă parte pentru a-u pune pe ruși într-o situație dificilă.

Analistul notează că  rușii au aproximativ 33 de unități în zonă (de la 12 la mijlocul lunii august), iar ucrainenii au desfășurat aproximativ 23 de unități în total.

„Problema este că ucrainenii nu par să aibă în acest moment capacitate liberă pentru astfel de acțiuni”, a spus el.

Unul dintre obiectivele inițiale ale ofensivei Kursk - atragerea trupelor ruse la Kursk și slăbirea atacurilor acestuia în altă parte - pare să fi eșuat, au spus analiştii. Rusia și-a menținut forța principală a invaziei sale în estul Ucrainei, atacând în jurul flancurilor orașului Pokrovsk și, de asemenea, la sud în jurul Kurakhove.

Cu toate acestea, potrivit analiștilor, pentru a împinge complet trupele ucrainene din regiunea Kursk, va fi nevoie de forțe rusești mai importante, ceea ce va crește proporțional pierderile din rândul armatei ruse, care oricum suferă la acest capitol.

 

 

Amintim că Comandantul-șef al Forțelor Armate Ucrainene Oleksandr Syrskîi a negat afirmația lui Putin conform căreia trupele ucrainene sunt înconjurate în regiunea Kursk.

Potrivit acestuia, luptătorii ucraineni își continuă acțiunile active în direcția Kursk și, în ciuda presiunii enorme a inamicului în această direcție, ocupanții suferă pierderi semnificative de personal și echipament militar.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel