Rusia oferă 170.000 de dolari recompensă pentru primul avion de luptă american F-16 care va fi doborât în Ucraina

Darius Muresan |
Data publicării:

Rusia a anunțat marți o recompensă financiară de 15 milioane de ruble (aproximativ 170.000 de dolari) pentru doborârea primului avion de luptă F-16 în Ucraina, conform informațiilor furnizate de EFE și RBC.ru, care citează Ministerul rus al Apărării.

Suma va fi plătită de către compania rusă FORES, specializată în producția de utilaje și echipamente pentru industria petrolieră, conform surselor citate de RBC.ru, scrie Agerpres.. Directorul executiv adjunct al companiei, Ilia Potanin, a menționat că recompense financiare vor fi acordate și pentru doborârea altor avioane F-16 sau F-15 în cadrul „operațiunilor militare speciale” din Ucraina, fără a preciza sumele exacte.

Cu toate acestea, Potanin a subliniat că cea mai mare recompensă, respectiv 170.000 de dolari, va fi acordată doar pentru primul avion F-16 doborât în Ucraina.

Anunțul privind recompensele pentru avioanele occidentale doborâte a fost făcut în timpul unei ceremonii de premiere a soldaților ruși pentru distrugerea unor tancuri de producție occidentală în sectorul Avdeevka din estul Ucrainei. Potrivit lui Potanin, au fost acordate recompense în valoare de aproximativ 500.000 de ruble (aproximativ 5.196 euro) pentru fiecare tanc Abrams (american) sau Leopard (german) distrus, în total aproximativ 17 unități.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a solicitat partenerilor occidentali să sporească numărul de avioane de luptă F-16 promise pentru a putea contracara aviația rusă la același nivel. Ucraina urmează să primească șase astfel de avioane în următoarele luni, însă Rusia a avertizat că acestea vor fi considerate ținte legitime pentru forțele sale în momentul în care vor apărea în zona de conflict.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel