Rusia nu a reuşit să-şi impună superioritatea aeriană pe frontul din Ucraina. Aviaţia militară rusă a pierdut peste 270 de avioane

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul britanic al Apărării precizează în cel mai recent raport, cu privire la situaţia războiului din Ucraina, că Rusia nu a reuşit să-şi impună superioritatea aeriană din cauza pregătirii slabe a piloţilor și a pierderilor înregistrate în rândul personalului militar cu experiență. Această situaţie este puțin probabil să se schimbe în viitorul apropiat, deoarece Federația Rusă a pierdut peste 270 de avioane.

Pe data de 3 octombrie, şeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujni, a declara că Rusia ar fi pierdut de aproape două ori mai multe avioane în Ucraina decât în ​​timpul invaziei sovietice din Afganistan din 1979.

În Ucraina, potrivit acestuia, Federația Rusă a pierdut 278 de avioane, în timp ce în Afganistan a pierdut 119 aeronave.

"Pierderile de avioane ale Rusiei depășesc probabil în mod semnificativ capacităţile ruşilor de a fabrica noi aeronave", a precizat Ministerul britanic al Apărării , pe 7 noiembrie.

"Timpul necesar pentru pregătirea piloților reduce și mai mult capacitatea Rusiei de a reface capacitatea de luptă aeriană", mai spune britanicii.

Încercând să suplinească acest mare minus, în ultimele săptămâni, Rusia a acordat prioritate atacării centralelor electrice de pe întreg teritoriul Ucrainei, distrugând mai mult de o treime din reţeaua de energie electrică.

"Rusia folosește aceleași tactici pe care Germania nazistă le-a folosit împotriva britanicilor în 1940", a declarat Federico Borsari, expert la Center for European Policy and Analysis.

Rusia a folosit până acum mii de rachete balistice și de croazieră, fiecare dintre acestea costând milioane de dolari. În cele din urmă a fost nevoie să își raționalizeze stocurile de rachetele precise, neputând să mențină producția internă la nivelul ratei de utilizare. Pentru a continua să bombardeze Ucraina de la mare distanţă, Rusia trebuia să găsească o altă soluție.

Răspunsul a fost găsit - "drone kamikaze" iraniene pe care le utilizează de mai multe săptămâni pentru a ataca centralele electrice Ucrainene.

Oficialii militari ucraineni au declarat că Rusia a comandat peste 2.400 de astfel de drone. Experții au declarat că majoritatea sunt modele Shahed-136, dar se pare că au fost furnizate și altele tipuri. Printre acestea se numără dronele de atac Mohajer-6.

Fiecare dronă kamikaze folosite de armata rusă costă în medie până la 30.000 de dolari, ceea ce face ca că utilizarea lor în lupta să fie rentabilă, forțând Ucraina să consume rachete de apărare aeriană scumpe pentru a le intercepta.

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici:  Android (Magazin Play)    iOS (App Store)

În timp ce Ucraina are sisteme de apărare aeriană și primește mai multe de la statele occidentale, acestea nu sunt nici pe departe suficiente pentru a proteja toate infrastructurile critice și orașele din întreaga țară.

Ucraina va avea nevoie de mult mai multe sisteme de la aliații săi dacă vrea să treacă peste acesta iarna cu o parte semnificativă a infrastructurii sale critice intactă.

I

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel