Rusia mai inventează o linie roșie: Kremlinul spune că lucrează la o nouă doctrină nucleară, ca urmare a acțiunilor Occidentului în Ucraina

Sisteme de rachete YARS / parada de 9 mai din Piața Roșie, 2023 - kremlin.ru
Sisteme de rachete YARS / parada de 9 mai din Piața Roșie, 2023 - kremlin.ru

Rusia va aduce modificări doctrinei sale nucleare ca răspuns la acțiunile Occidentului asupra conflictului din Ucraina.

Putin încearcă să descurajeze Occidentul să mai ajute militar Ucraina. Rusia va modifica doctrina sa nucleară ca reacție la acțiunile Occidentului în contextul conflictului din Ucraina, a declarat duminică viceministrul de externe Serghei Riabkov, conform TASS, și preluat de Reuters.

Riabkov nu a oferit detalii precise despre natura schimbărilor care urmează să fie implementate. Cu toate acestea, invazia Ucrainei în Kursk ar putea fi motivul pentru care Moscova intenționează să-și modifice doctrina nucleară. 

Doctrina nucleară actuală a Rusiei, stabilită printr-un decret al președintelui Vladimir Putin în 2020, stipulează că armele nucleare pot fi utilizate în cazul unui atac nuclear din partea unui inamic sau în cazul unui atac convențional care amenință existența statului.

„Așa cum am declarat de mai multe ori, lucrările sunt într-un stadiu avansat și există o direcție clară de ajustare”, a spus Riabkov.

El a subliniat că decizia este legată de escaladarea activităților adversarilor noștri occidentali în contextul conflictului din Ucraina.

Rusia, care acuză Occidentul că poartă un război împotriva sa prin intermediul Ucrainei, a sugerat anterior că ia în considerare modificarea doctrinei sale nucleare. Totuși, declarația lui Riabkov este cea mai explicită de până acum în legătură cu aceste schimbări, conform Reuters.

Trebuie amintit că Putin a amenințat Occidentul încă din prima zi a invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, în februarie 2022. Președintele rus declara atunci că oricine ar încerca să împiedice Rusia sau să o amenințe va suferi „consecințe pe care nu le-ați confruntat niciodată în istoria voastră”.

De atunci, el a emis o serie de declarații suplimentare pe care Occidentul le consideră amenințări nucleare și a anunțat desfășurarea de arme nucleare tactice rusești în Belarus.

Ucraina a surprins Moscova luna trecută, străpungând granița de vest, în regiunea rusă Kursk, într-o incursiune care implică mii de trupe și pe care Rusia încă luptă să o respingă.

Rusia are mai multe arme nucleare decât orice altă țară, iar Putin a declarat în martie că Moscova este pregătită pentru eventualitatea unui război nuclear „din punct de vedere militar-tehnic”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel