Rusia a lansat azi-noapte un nou atac masiv cu rachete Kalibr și rachete Kinzhal asupra Ucrainei

Ionel Copcea |
Data publicării:
MiG-31BM cu rachetă hipersonică Kinzhal. Sursa foto: Ministerul rus al Apărării.
MiG-31BM cu rachetă hipersonică Kinzhal. Sursa foto: Ministerul rus al Apărării.

Potrivit presei și a surselor rusești de pe rețelele de socializare, în cursul nopții de 27.06.2024, trupele rusești au continuat loviturile asupra unor ținte de pe teritoriul Ucrainei, folosind drone aeriene, rachete de croazieră de diverse tipuri și bombe de aviație.

După cum au informat sursele rusești, un număr semnificativ de sosiri ale mijloacelor de lovire au fost înregistrate în regiunea Hmelnițki. Infrastructura aerodromului din Starokonstantinov a fost din nou atacată, unde tot ce ar putea facilita primirea și întreținerea avioanelor F-16 din țările membre NATO continuă să fie ținta atacurilor.

O serie de explozii au avut loc și în regiunea Odesa, unde au fost lovite depozite de carburanți utilizate în scopuri militare. Incendiile provocate de atacuri se manifestă încă în raionul Lebedevka.

După ce a fost semnalată decolarea unor aeronave rusești de tip MiG-31K, purtătoare de rachete hipersonice Kinjal, au fost raportate atacuri și în regiunea Kiev. Rușii susțin că acestea au provocat daune atât capacităților industriale ucrainene, cât și lansatoarelor de rachete antiaeriene de producție străină.

În noaptea de joi, s-au înregistrat mai multe explozii și în regiunea Ivano-Frankivsk. Mai multe ținte au fost lovite în orașul Kolomyia, dar, deocamdată, nu este clar ce obiective au fost vizate.

De asemenea, au fost efectuate mai multe atacuri și în regiunea Harkiv, unde au operat atât drone aeriene rusești, cât și avioane pilotate, purtătoare de bombe de aviație. În special, au fost lovite ținte din zona Volceansk și la nord de Harkiv.

Potrivit unui bilanț publicat în această dimineață pe rețelele de socializare de către reprezentanții Forțelor Aeriene ale Ucrainei, armata rusă a folosit pentru atacurile nocturne 29 de mijloace de lovire, între care șase rachete și 23 de drone kamikaze.

Oficialii militari ucraineni au precizat că ocupanții ruși au întrebuințat:

- o rachetă aerobalistică de tip Kh-47 M2 Kinjal, lansată din spațiul aerian al regiunii Tambov;

- patru rachete de croazieră Kalibr, lansate din partea de nord-est a Mării Negre;

- o rachetă de aviație dirijată Kh-59/Kh-69, lansată din spațiul aerian al regiunii Kursk;

- 23 drone de atac Shahed-131/136, lansate din zona Primorsko-Akhtarsk a Ținutului Krasnodar.

În urma luptelor aeriene, au fost distruse 28 de ținte, astfel:

- patru rachete de croazieră Kalibr;

- o rachetă de aviație dirijată Kh-59/Kh-69;

- 23 drone de atac Shahed-131/136.

La respingerea atacurilor rusești au participat avioane de luptă, unități de rachete antiaeriene, grupuri mobile și echipamente de război electronic din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel