Rusia își compensează din pierderi: Forțele Aeriene au primit un nou lot de avioane Su-34, folosite intensiv pe frontul din Ucraina

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciul de presă al corporației de stat Rostec din Federația Rusă a anunțat, pe 02.09.2024, că Întreprinderea de aviație din Novosibirsk a predat Ministerului rus al Apărării încă un lot de avioane de bombardament și vânătoare de tip Su-34.

“Întreprinderea de aviație V.P. Chkalov din Novosibirsk, parte a Corporației întrunite constructoare de avioane din cadrul Rostec, a produs și a predat Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse un nou lot de avioane Su-34”, se arată într-un comunicat de presă al corporației, preluat de agențiile Interfax și Tass.

“Astăzi, aceste avioane sunt la mare căutare în rândul trupelor ruse. Ele sunt cele care întrebuințează bombele de aviație cu module universale de corecție și planare, care au demonstrat o eficiență ridicată în timpul operației militare speciale. Corporația de stat înțelege nevoia ridicată a clienților pentru aceste avioane și, prin urmare, livrează aeronavele Su-34 la timp și în volum complet”, a declarat prim-adjunctul șefului Rostec, Vladimir Artyakov.

Reprezentanții corporației au precizat că aeronavele au fost fabricate ca parte a programului de producție pentru anul curent și, înainte de livrarea la trupe, au fost supuse unor serii de teste la sol și în aer.

“Întreprinderile din cadrul Corporației întrunite constructoare de avioane (OAK) își îndeplinesc obligațiile ce le revin din comenzile de stat pentru apărare. Acestea își îmbunătățesc în mod constant procesele de producție pentru a asigura ritmuri accelerate și volume crescute”, a menționat și șeful OAK, Yuri Slyusar.

Avionul de bombardament și vânătoare Su-34 este destinat pentru distrugerea țintelor terestre și de la suprafața apei, în orice moment al zilei și în orice condiții atmosferice. De asemenea, acesta este capabil să se angajeze în acțiuni de luptă aeriană. Aeronava întrebuințează arme dirijate aer-sol și aer-aer cu rază lungă de acțiune. Aceasta poate transporta opt tone de încărcătură de luptă, distribuite în 12 puncte de prindere amplasate sub aripi. Avantajele principale ale avionului constau în raza lungă de acțiune, de până la 4.000 de kilometri, și în viteza mare, de până la 1.900 de kilometri pe oră.

Potrivit centrului de analiză Oryx, care evaluează imaginile foto/video pentru a stabili numărul echipamentelor pierdute în Ucraina până acum, 30 de aeronave Su-34 au fost distruse, iar 4 avioane au fost avariate. De asemenea, un avion Su-34M a fost distrus de forțele ucrainene.

Surse: militarynews.ru, tass.ru, oryxspioenkop.com.

Comentariul autorului: Avioanele livrate Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse sunt bombardiere de front modernizate de tip Su-34M (Su-34NVO). Este vorba despre cel de-al treilea lot de aeronave de acest tip furnizat de la începutul acestui an. Loturile anterioare au fost livrate la trupe pe 05 aprilie și 17 iunie.

Probabil că, în perioada noiembrie-decembrie, întreprinderea din Novosibirsk va preda Ministerului Apărării ultimul lot de avioane Su-34 programat pentru anul 2024.

Trebuie precizat faptul că, începând din anul 2022, în fotografiile oficiale distribuite de OAK, au fost blurate numerele de bord și numerele de înregistrate înscrise pe lateralele aeronavelor.

Bombardierele livrate în loturile din 2024 sunt produse în baza unui contract încheiat în anul 2022 între Ministerul rus al Apărării și OAK pentru livrarea unui număr suplimentar de avioane de bombardament și vânătoare Su-34M (Su-34NVO).

Până la începutul anului 2024, Întreprinderea de aviație V.P. Chkalov din Novosibirsk a produs și livrat la trupe un total de 163 de avioane Su-34, inclusiv șapte prototipuri din producția de pre-serie.

O parte dintre aceste aeronave, aproximativ 20 de unități, au fost pierdute de trupele ruse în timpul conflictului cu Ucraina. Acestea au fost lovite fie în aer, fie direct pe aerodromurile de dislocare permanentă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel