De asemenea, în weekend, în Siria a sosit și detașamentul de nave format din navele de desant Ivan Gren și Alexander Otrakovsky ale Flotei de Nord, precum și petrolierul Kola al Flotei din Marea Baltică.
Cele două nave de desant au adus la Tartus din zona Mării Baltice “o încărcătură sensibilă”, care nu a putut fi trimisă prin Marea Neagră, din cauza amenințării dronelor ucrainene.
În același timp, două avioane de patrulare antisubmarin de tip Il-38 din cadrul Forțelor Navale ale Federației Ruse au fost semnalate la est de insula Creta, unde au îndeplinit misiuni specifice, în zona care urma să fie tranzitată de navele rusești.
Această imagine de ansamblu indică faptul că prezența navală rusă din estul Mării Mediterane a revenit la un nivel semnificativ, deși nu este comparabilă încă cu cel atins în urmă cu doi ani.
Astfel, în cursul săptămânii viitoare, în Marea Mediterană se vor afla un crucișător și două fregate, pe lângă navele de desant și alte tipuri de nave de luptă mai mici și nave auxiliare. Deocamdată, nu este clar dacă în Marea Mediterană mai există submarine rusești. În ultima perioadă, în zonă s-a aflat submarinul diesel-electric Ufa din cadrul Flotei ruse din Oceanul Pacific.
Cu toate acestea, este demn de remarcat faptul că această prezență întărită în zona Mării Mediterane este doar una temporară.
Surse rusești au anunțat că, după o perioadă petrecută în Marea Mediterană, probabil de câteva săptămâni, crucișătorul Varyag și fregata Mareșal Shaposhnikov vor porni într-o călătorie transatlantică, pentru a vizita o serie de porturi din America Latină.
Rămâne de văzut dacă în perioada următoare cele două nave ale Flotei ruse din Oceanul Pacific se vor angaja în activități operaționale sau dacă rămân în Siria și în apele din apropiere.
Cel mai probabil, crucișătorul Varyag a preluat deja conducerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din estul Mării Mediterane de la fregata Amiral Grigorovici a Flotei ruse din Marea Neagră. Aceasta din urmă se află în Marea Mediterană de la începutul conflictului din Ucraina. Potrivit uzanțelor rusești, cu certitudine echipajul navei a fost schimbat de mai multe ori.
Sursa: itamilradar.com.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News