Rusia înregistrează a doua cea mai sângeroasă zi de la începutul invaziei: Doctrina militară rusă este de tip sovietic și s-a bazat întotdeauna pe cantitate

Cristian Soare |
Data publicării:
Tehnică rusă distrusă în Ucraina. Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Tehnică rusă distrusă în Ucraina. Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Pe 17 octombrie, forțele ruse au suferit a doua cea mai sângeroasă zi de la începutul agresiunii militare asupra Ucrainei, conform cifrelor publicate de Kiev. Statul Major al forțelor armate ucrainene a raportat 1.530 de victime rusești în ultima zi, un număr depășit o singură dată în mai mult de doi ani și jumătate de lupte. Cea mai sângeroasă zi pentru forțele Moscovei a fost pe 13 mai, când au pierdut 1.740 de militari.

Datele nu specifică numărul de morți sau răniți, deși consensul general este că acestea includ morți, răniți, dispăruți și capturați.

Confruntându-se cu o lipsă de forțe militare și cu o nevoie urgentă de a menține avansurile în estul Ucrainei, Rusia ar fi aruncat în lupta unele dintre cele mai bine pregătite trupe ale sale, cu costuri foarte mari.

Steven Wolff, profesor de studii de securitate internațională la Universitatea din Birmingham, a declarat pentru Kyiv Independent luna trecută că pierderile uriașe ale Rusiei indică o mentalitate militară rusă care nu s-a schimbat de decenii.

„Doctrina militară rusă este de tip sovietic și s-a bazat întotdeauna pe profunzimea Rusiei și pe resursele sale enorme, inclusiv resursele umane”, a spus Steven Wolff,.

„Modul în care Stalin a aruncat pur și simplu milioane de oameni asupra naziștilor în anii 1940, nu este foarte diferit de ceea ce face Putin în acest război teribil de agresiune împotriva Ucrainei”.

Potrivit unei analize a supra datelor furnizate de ucraineni, analistul Ragnar Gudmundsson spune că două dintre cele mai sângeroase zece zile pentru forțele Moscovei de la începutul invaziei la scară largă au avut loc luna aceasta - 1 530 pe 17 octombrie și 1 450 pe 16 octombrie.

Alte trei au avut loc luna trecută - 22 septembrie, cu 1 500 de victime, 28 septembrie, cu 1 470, și 21 septembrie, cu 1 440.

Pentru a susține această rezervă de forte angrenate pe front, Putin a semnat la începutul acestei luni un decret prin care a crescut numărul total de militari și personal militar rus cu 180.000, la puțin sub 2,4 milioane.

„Ultimele patru luni s-au dovedit a fi cele mai costisitoare pentru forțele ruse de la începutul războiului în 2022”, potrivit unui raport al serviciilor de informații militare ale Regatului Unit din 23 septembrie.

Raportul a declarat că pierderile rusești, atât morți, cât și răniți, au fost în medie de peste 1.000 pe zi, și au fost de 1.262 în mai, 1.163 în iunie, 1.140 în iulie și 1.187 în august, adăugând că numărul total de la începutul invaziei la scară largă a fost „probabil peste 610.000”.

 

Trupele nord-coreene care se pregătesc să ajute Rusia în războiul din Ucraina reprezintă o „amenințare gravă la adresa securității

 

Trupele nord-coreene trimise în Rusia pentru a ajuta la continuarea războiul din Ucraina reprezintă o „amenințare gravă la adresa securității” pentru comunitatea internațională, a declarat biroul prezidențial al Coreei de Sud pe 18 octombrie.

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a convocat o reuniune de urgență cu oficiali cheie la o zi după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Phenianul pregătește 10 000 de soldați din diferite ramuri și specializări pentru a se alătura invaziei la scară largă a Moscovei.

Situația actuală, în care relaţiile dintre Rusia și Coreea de Nord au trecut de la transferul de provizii militare la trimiterea efectivă de trupe, reprezintă o amenințare gravă la adresa securității nu numai pentru țara noastră, ci și pentru comunitatea internațională”, a declarat biroul prezidențial al Coreei de Sud într-o declarație.

În iunie, Coreea de Sud a declarat că își va reconsidera politica de a nu furniza direct arme Ucrainei după ce președintele rus Vladimir Putin și dictatorul nord-coreean Kim Jong-Un au semnat un acord de securitate la Phenian.

După întâlnirea din 18 octombrie, Serviciul național de informații din Coreea de Sud (NIS) a declarat că este de părere că Coreea de Nord va desfășura patru brigăzi, totalizând 12 000 de soldați, pe frontul din Ucraina, inclusiv 1 500 de forțe speciale. Ar fi pentru prima dată când forțele nord-coreene ar participa la o confruntare militară într-o altă ţară.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel