Rusia începe modernizarea bombardierelor strategice

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Bombardierele strategice ale Rusiei sunt modernizate într-un ritm din ce în ce mai alert. Primul bombardier Tu-95MSM modernizat complet va fi testat în 2019, iar până la sfârșitul anului 2020, primul bombardier strategic Tu-160M, construit de la zero, va face teste de zbor, informează site-ul rusesc Lenta.ru, citând-ul pe Ministrul rus al Comerțului și Industriei, Denis Manturov, potrivit Uawire.org.

În paralel cu fabricarea primului lot de aeronave grele Tu-160M, industria aeronautică din Rusia va aduce avioanele Tu-160-urile deja fabricate, la același nivel tehnologic. De asemenea, este în curs de semnare un contract de modernizare a aparatelor Tu-95MS, a cărui soartă va fi determinată, în cele din urmă, de rezultatele testelor efectuate cu aeronavele Tu-95MSM.

Programul de modernizare va include și bombardierul cu rază lungă de acțiune Tu-22M3M. Primul avion de acest tip este testat în prezent, iar al doilea va fi gata până la sfârșitul anului 2019.

„Lebada albă" Tu-160 (numele de raportare NATO: „Blackjack") este cea mai puternică aeronavă din dotarea Forțele Aerospațiale Ruse. Este vorba de un transportor strategic de rachete cu rază lungă de acțiune, conceput în principal pentru transportul de rachetele nucleare, deși poate transporta o gamă largă de arme, inclusiv mai multe tipuri de bombe și rachete de mare precizie. În 2018, Rusia avea 16 astfel de aeronave.

„Ursul" Tu-95 este o platformă strategică sovietică și rusă cu bombe și rachete, propulsată de motoare turbo. Este cea mai rapidă aeronavă cu turbopropulsoare din lume și singurul transportor de bombe și rachete produs în serie care are astfel de motoare. Modelul Tu-95MS poate avea rachete Kh-101, care pot atinge ținte la o distanță de 5.500 km, dincolo de orice sistem de apărare aeriană.

Tu-22 este o platformă supersonică fost-sovietică de bombe și rachete cu rază lungă de acțiune, având aripi cu geometrie variabilă. În ciuda faptului că se află în operare încă din anii '60, au suferit o serie de modificări și rămân utilizabile, în principal datorită gamei largi de rachete și bombe pe care le pot transporta.

După dizolvarea Uniunii Sovietice, Ucraina a avut cel puțin 64 de Tu-22, din care 60 au fost distruși între 2002 și 2006, iar patru au fost păstrate pentru a fi expuse în muzee.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel