Rusia „îmbunătăţeşte” trupele de asalt cu paraşutişti, dar asta are efect de bumerang: Distruge forțele aeropurtate

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Elicopter din Armata rusă / Foto: ministerul apărării
Elicopter din Armata rusă / Foto: ministerul apărării

Comandamentul rus întărește din nou trupele de pe front cu mici detașamente de parașutiști pentru a ridica moralul trupelor și a le crește capacitățile în atacuri.

Parașutiști aduși din divizii separate întăresc diferite unități în diferite părți ale frontului, dar acest lucru slăbește unitățile aeropurtate în sine și nu va duce la rezultate comparabile cu cele care ar putea fi obținute în cazul desfășurării de divizii aeriene întregi, a subliniat Institutul pentru Studiul Războiului.

Pe 30 iunie, Ministerul rus al Apărării a confirmat că unități ale Regimentului 137 Aeropurtat, care aparține Diviziei 106 Aeropurtate, operează în zona de lângă Herson, în sudul Ucrainei. Cu o zi mai devreme, au existat însă rapoarte confirmate că parașutiștii din același regiment sprijineau unități care atacau la Siversk, estul Ucrainei.

Acesta confirmă că Rusia folosește din nou parașutiști pentru a întări părți ale frontului, în special în locurile în care încearcă în prezent să atace.

ISW nu poate explica scopul posibil al acestei acțiuni. Poate că comanda rusă speră că prezența mai multor parașutiști de elită în diferite sectoare ale frontului poate crește ușor eficiența luptei unităților de calitate inferioară și, astfel, să le îmbunătățească eficacitatea. Dar sacrifică militari antrenați pentru alte operațiuni, mai solicitante.

Trebuie spus că Regimentul 137 nu este singurul care a fost ”ciopârțit” pentru a sprijini trupele în diferite zone ale frontului.

Astfel, la sfârșitul lunii mai, unități ale Regimentului 217 din Divizia 98 Aeropurtată operau în regiunea rusă Kursk, care este situată în apropierea graniței cu Ucraina.  În același timp, însă, alți parașutiști din aceeași unitate operau în apropiere de Ceasiv Yar din regiunea Donețk, unde operau încă pe 28 iunie.

De la începutul lunii iunie, operează și un detașament ”împrumutat” de la Brigada 83 Aeropurtată la Ceasiv Yar, ale cărui unități au luptat la Vovceansk, lângă Harkiv.

„O astfel de desfășurare de unități limitate din aceleași divizii aeriene și alte unități în direcții diferite, aflate la distanță, este contrară practicii militare standard. Unitățile și detașamentele individuale ale brigăzilor aeriene ruse chiar operează în diferite grupuri de forțe sub comandanți diferiți. O astfel de decizie (radicală) ar putea fi luată doar de șeful Statului Major rus, Valeri Gherasimov, sau de comandantul șef al parașutistilor, Mihail Teplinsky”, a mai spus Institutul pentru Studiul Războiului.

Institutul pentru Studierea Războiului a avertizat anterior că Rusia își slăbește trupele aeropurtate prin desfășurarea lor în luptă la sol de uzură, indiferent de capacitățile lor și pentru ce au fost destinate. De fapt, le transformă în unități mecanizate de pușcași.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel