Peste 50 de aeronave din aviaţia strategică, tactică şi de asalt, inclusiv o aeronavă de comandă şi control A-50, un bombardier supersonic Tu-22M3 şi aproximativ 10 nave de flotă a Mării Negre vor fi implicate", se arată în comunicatul ministerului rus al Apărării.
"O mie de soldați vor participa la exercițiul comun. Peste 50 de aeronave din aviaţia strategică, tactică și de aasalt, inclusiv o aeronavă de comandă și control A-50, un bombardier supersonic Tu-22M3 și aproximativ 10 nave de flotă a Mării Negre vor fi implicate", se arată în declarație.
Conform planului armatei ruse, o escadrila de luptatori Su-30SM si bombardiere tactice Su-34 vor decola din regiunea Rostov pentru a zbura in Crimeea. Timp de o săptămână, aceste avioane vor lovi țintele în coordonare cu o divizie de apărare aeriană și cu navele marinei.
"Piloții vor lovi panourile țintă montate pe mare și rachetele reale de croazieră lansate de sistemele de rachete de coastă ale Flotei Mării Negre. În plus, în timpul exercițiului, personalul grupului aerian va efectua o operațiune complicată de realimentare în zbor și va lupta cu un grup de oponenți convenționali de aproximativ treizeci de aeronave", a adăugat serviciul de presă.
La 24 septembrie, în timpul manevrelor din regiunea Astrahan, capabilitățile de apărare aeriană din regiunea militară sudică au respins un atac al unui inamic convenţional.
Tot teritoriul Mării Negre este controlat
Sistemele de apărare antirachetă S-400 au întărit în mod semnificativ apărarea antiaeriană a Crimeei. În prezent, tot teritoriul Mării Negre este astfel controlat, a comunicat şeful diviziei, Alexander Taranov, citat de agenţia Sputnik.
De asemenea, cea de-a treia divizie a sistemelor de apărare antiaeriană S-400 Triumph a perfecționat apărarea aeriană a Crimeei, a mai spus Taranov. El a mai adăugat că de îndată ce Divizia a treia a preluat regiunea din Eupatoria, situată pe coasta de vest a Peninsulei Crimeea, spațiul aerian controlat din Crimeea a crescut considerabil.
În prezent, monitorizăm întreaga Marea Neagră într-o direcţie maximă spre nord şi spre vest, a mai spus Taranov.
Vezi si: Sistemul antirachetă din România şi Polonia deranjează Rusia. Avertisment de la Moscova
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News