Rusia folosește Ziua Marinei pentru a încerca să creeze o coaliție împotriva Occidentului

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Militari din China și Rusia în timpul organizării unor exerciții navale comune. Sursa foto: TASS.
Militari din China și Rusia în timpul organizării unor exerciții navale comune. Sursa foto: TASS.

Rusia a folosit sărbătorirea Zilei Marinei pentru a evidenția relațiile sale cu o serie de state non-occidentale, ca parte a eforturilor sale de a crea un presupus grup de state condus de Rusia care să se unească împotriva Occidentului, se arăta într-un raport al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW)

Forțe navale din China, Algeria și India și-au prezentat navele la Parada navală din Sankt Petersburg. La eveniment au participat delegați din 31 de țări, inclusiv Azerbaidjan, Venezuela, Vietnam, Cuba, Libia, Myanmar, Siria, Qatar, Emiratele Arabe Unite și Africa de Sud.

Ministrul adjunct al apărării din Rusia, Alexander Fomin, a purtat discuții cu Hu Zhongming, comandantul Marinei Armatei de Eliberare a Poporului, axate pe consolidarea cooperării maritime dintre Rusia și China. De asemenea, a avut o întâlnire cu Win Htein, comandantul Marinei din Myanmar, pentru a discuta despre extinderea cooperării navale.

În cadrul unei reuniuni diplomatice separate, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, și ministrul malaezian de externe, Mohamad Hasan, s-au întâlnit la Kuala Lumpur la 28 iulie, convenind să consolideze relațiile diplomatice bilaterale dintre țările lor.

Recent, Rusia și-a extins cooperarea cu mai multe dintre aceste națiuni, inclusiv Venezuela, Cuba, India și Vietnam.

Președintele rus Vladimir Putin s-a adresat duminică paradei militare navale din Sankt Petersburg, o sărbătoare anuală care comemorează Ziua Marinei Rusiei.

Acesta și-a exprimat recunoștința față de echipajele navale ale țărilor aliate pentru participarea lor la paradă și a subliniat angajamentul Rusiei de a-și spori capacitățile navale cu armament modern avansat.

Președintele Rusiei a salutat națiunile aliate spunând: "Sunt încântat să urez bun venit echipajelor navelor de război din Algeria, India, China, împreună cu delegați din diferite țări străine care ni s-au alăturat pentru a comemora ocazia specială de astăzi".

Putin a comparat planul SUA de a desfășura rachete cu rază lungă de acțiune în Germania cu epoca Războiului Rece și a declarat că Rusia va răspunde cu acțiuni similare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel